Nooit meer Sailing Home… Piet Veerman verkoopt met pijn in zijn hart zijn boot

0
Bij Piet Veerman, vroegere voorman van The Cats, werd afgelopen maart vanwege een tumor veertig procent van zijn rechter long weggehaald. De rust die hem door zijn dokter is voorgeschreven betekent dat ook hij niet meer uit kan varen met zijn schip ‘The Seagull’. De boot ligt nu voor € 49.500 euro te koop in de haven van Monnickendam.

Nooit meer ‘Sailing Home’ voor zanger Piet Veerman. En dat moet de voormalig zanger van The Cats, de Volendamse groep die in de jaren tachtig talloze hits scoorde pijn doen, want de boot was zijn kindje. Al die jaren dat Piet Veerman zijn ‘Seagull’ had werd de boot door hem tiptop onderhouden.

In 2010 kreeg de boot nog zijn tienjarenrenovatie en in 2013 en 2014 deed Veerman met hulp van een expert het onderhoud aan zowel het boven- als het onderschip. Maar nu de dokter bij de inmiddels 70-jarige Piet, na zijn de operatie waarbij een tumor werd weggenomen, hem rust voor heeft geschreven beseft ook Piet dat uitvaren met ‘The Seagull’ er niet meer in zit.


Dus zoekt hij, na overleg met vrouw Neel, een nieuwe eigenaar die zijn ‘The Seagull’ niet alleen wil kopen voor € 49.500, maar die de boot net zo zal vertroetelen als hijzelf en zijn vrouw altijd gedaan hebben.

Het stalen zeiljacht, daterend uit 1951, heeft een lengte van 11.5 en heeft met Piet Veerman aan het roer meerdere oceanen bevaren. Romp, dek, kuip en kajuitopbouw zijn dan gemaakt van eersteklas staal en de tuigage is topgetuigd.