Noodtoestand in Thailand, maar maar Thaise koning viert in Beiers luxehotel vakantie met 20 vrouwen

0

Koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, kortweg Rama X, heeft Thailand ingeruild voor een Duits skioord. De Thaise monarch verblijft met zijn gevolg in het viersterren Grand Hotel Sonnenbichl in het mondaine wintersportoord Garmisch-Partenkirchen.

Alle hotels in Duitsland zijn vanwege de coronacrisis voor toeristen gesloten, maar Duitse media berichten dat het hotel speciale toestemming heeft van de lokale autoriteiten om Rama X te huisvesten. Het is toegestaan omdat het een ‘homogene groep betreft die niet van samenstelling verandert’, melden de autoriteiten. Het hotel geldt daarom nu niet als hotel, maar als woonhuis.


De Thaise koningis met onder anderen twintig vrouwen in de Beierse wintersportplaats neergestreken. Ondanks de uitgaansbeperkingen die in de Duitse deelstaat van kracht zijn, maakt hij geregeld uitstapjes in de stad. Op de fiets rijden ze door de straten.

Op gebied van vrouwen heeft de Thaise koning geen al te beste reputatie. Bij zijn kroning eerder dit jaar pakte hij nog uit met zijn minnares naast hem op de troon. Maar even snel als ze kwam, moest ze ook weer de baan ruimen. En zij is lang niet de enige.