Niks geen coronacrisis! Koning Willem-Alexander koopt jacht van twee miljoen om met gezin te spelevaren

0
Koning Willem-Alexander heeft sinds dit voorjaar een nieuw motorjacht. De koning heeft een zogenoemde Wajer 55 aangeschaft voor bij zijn vakantiehuis in Griekenland. De vanafprijs voor de Wajer 55 is € 1.695 miljoen, exclusief btw. De boot van de koning die met de nodige extra’s twee miljoen euro kost wordt uitsluitend op bestelling gebouwd en heeft een brede reeks aan personaliseringsmogelijkheden.

SBS koninklijk huis verslaggever Huis Sandra Schuurhof weet dat het nieuwe jacht van de koning 16 meter lang is en een van de grootste en meest luxe modellen van Wajer Yachts in Heeg. De vorige Wajer van de koning, genaamd de Aldebaran, is ruim 11 meter lang. Kostte de Wajer 38 ongeveer 800.000 euro voor zijn nieuwe speeltje moest Willem-Alexander 2 miljoen euro betalen. Het jacht is dan ook voorzien van vele technische snufjes zoals een elektrisch cabrio dak en heeft vier slaapplaatsen, keuken en een badkamer. Vorig jaar maakte koning Willem-Alexander al een proefvaart bij Sleeuwijk Yachting. Vervolgens heeft Wajer Yaughts een jacht voor de koning gebouwd. Yvonne Zwaan, expert op het gebied van motorjachten hoofdredacteur van motorboot.com, zegt dat de Wajer 55 wel zo’n 90 kilometer per uur kan halen.


Dat vorige jacht van de koning is vorige week uit het openbare kadaster gehaald, zo blijkt uit documenten. “Het jacht is dus waarschijnlijk verkocht”, aldus Yvonne Zwaan.

Sandra Schuurhof verwacht dat de koning het jacht zal gebruiken in Griekenland waar het koninklijk gezin een vakantievilla met aanlegsteiger heeft. Het gezin gebruikt de boot om te eilandhoppen tijdens de vakanties.


Zijn nieuwe lag dit voorjaar in de jachthaven van Muiden naast de Groene Draeck, de boot van zijn moeder prinses Beatrix. Koning Willem-Alexander en zijn gezin zijn verschillende keren gespot op het luxe jacht in het vaargebied bij Muiden, Pampus en Enkhuizen. “Men wist dat de koning weer op het water was met zijn nieuwe jacht, omdat er met volle vaart een politieboot achteraan ging. Ze moesten de snelste politieboot, een RIB, inzetten om de koning bij te kunnen houden. Het was voor de koning een sport om de politie eruit te varen”, vertelt Sandra Schuurhof.