Nikkie de Jager: vastgebonden, geslagen met vuurwapen en onderschot gehouden bij overval

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Youtuber Nikkie de Jager is vorig jaar augsutus tijdens de gewapende overval in haar huis vastgebonden, geslagen met een vuurwapen en onder schot gehouden zo bleek vandaag bij een rechtszitting van twee verdachten van de gewelddadige overval.

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, werd in augustus vorig jaar met haar verloofde Dylan Drossaers overvallen in hun eigen huis waarbij de vier overvallers het stel onder schot hielden. De make-upartieste noemde de overval ‘een van de engste en meest traumatische gebeurtenissen in mijn leven’.


Twee verdachten, Hamza T. (22) en Eddie N. (24), staan voor de rechtbank in Rotterdam tijdens een inleidende zitting. In de zaak is gisteren nog een derde verdachte aangehouden in het buitenland. Justitie verdenkt de twee mannen ervan dat ze hun slachtoffers met kracht hebben vastgepakt en een vuurwapen tegen de borst hebben gedrukt. “We moeten jullie vastbinden. Jullie moeten een halfuur blijven zitten, anders komen we terug en heb je problemen”, riepen de overvallers daarbij. En ook: “Waar is de kluis?”

De verdachten die vandaag terechtstaan, zitten sinds 8 december vast. Op die dag werden in Rotterdam en Ridderkerk zeven mannen opgepakt die worden verdacht van een serie gewelddadige overvallen waarbij vermogende mensen en bekende Nederlanders het slachtoffer waren, onder wie ook voetbalanalist René van der Gijp.


Volgens de politie zijn de verdachten in wisselende samenstellingen verantwoordelijk voor vier overvallen en drie inbraken. Behalve in Uden bij Nikkie de Jager opereerden zij in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht en Mijnsheerenland. Daarbij maakten ze enkele tonnen buit.

De politie nam bij de aanhoudingen een auto, designerkleding, design tassen, dure sieraden, horloges, geld, inbraakgereedschap en munitie in beslag.

Share.