BINNENKIJKEN – VVD-coryfee ED NIJPELS verkoopt na 5 jaar woonboerderij voor MILJOEN MINDER dan gehoopt

0
Zelf woont Ed Nijpels al weer jaren in Amsterdam, maar het stulpje dat hij eerder in Friesland bewoonde leek lang onverkoopbaar. Nijpels wilde er in eerste instantie 2.4 miljoen voor hebben. Dat bleek onhaalbaar, het is nu eindelijk verkocht voor een miljoen minder dan die vraagprijs!

Ed Niipels ging met zijn boerderij in Gelderse Gorssel in 2015 de markt op voor 2,4 miljoen euro. In 2017 verlaagde hij die prijs in een klap tot €1.685.000! Een korting van €810.000 op de boerderij met o.a. een verwarmd zwembad (4 x 12 m), eigen haven met steigers en rietkragen, trapveldje en terrassen gelegd van antieke klinkertjes. Maar ook toen hapte geen koper toe en verhuurde Nijpels ten einde raad de boerderij gelegen aan een romantisch, doodlopend weggetje, omzoomd met wilgenrij en een enkele karakteristieke boerderij in een typisch Friese, weidse en groene omgeving.


De boerderij is trots geplaatst midden op ca 7500 m2 eigen grond, aansluitend op weilanden, gelegen direct aan de Friese meren die te bereiken zijn via een prachtige boerensloot van 200 meter en eigen opgang naar het Koevordermeer, De Kûfurd.

Het huis kent vele authentieke details en elementen zoals de knusse opkamer met originele vloer, plafond, houten open haard (met tegels) en bedstede (als ruime kast in gebruik). Door raampartijen aan 3 zijden (noord-oost-zuid) is de opkamer gehuld in een zee van licht. De opkamer ligt hoger dan de andere kamers (4 treden trap) zodat het uitzicht zeer ruim is. Via een steile trap is er een ruime bergzolder boven de opkamer bereikbaar.


Het stulpje heeft een totale woonoppervlakte van 1000 vierkante meter en beschikt over 13 kamers, waaronder 6 slaapkamers, drie badkamers en een studeerkamer. ‘Edje Raketje’ kocht het optrekje in 1999 voor omgerekend, €589.914. Dat maakt, nu de boerderij verkocht is voor 1.4 miljoen, Nijpels toch nog bijna een miljoen winst maakt.