Nieuwe verhalen over Borsato’s buitenechtelijke escapades: ‘Marco deed wel 50 dames!’

0

De plotselinge openheid van Marco Borsato over het opnieuw oplaaiend liefdesvuur tussen de zanger en zijn ex-vrouw Leontine Ruiters lijkt zich tegen Marco te gaan keren. Was het verhaal dat Borsato’s vreemdgaan met pianiste Iris Hond de aanleiding tot de scheiding was nu Marco en Leontine weer samen verder lijken te gaan zijn er nieuwe verhalen over de buitenechtelijke escapades. Zo zou Marco Borsato niet alleen met Iris Hond het buitenechtelijk bed hebben gedeeld, maar ook nog met 40 tot 50 andere dames…

Het leek erop dat Marco Borsato (54) alle (publicitaire) zeilen bijzette om zijn relatie met ex-vrouw Leontine (53) nieuw leven in te blazen. Borsato maakte niet alleen bekend dat de twee weer ‘aan het daten zijn’, maar vertelde op zijn social media ook hij en ‘Tien’ samen op een liefdestrip naar Ibiza zijn geweest.


Begin 2020 kwam naar buiten dat de zanger een affaire met pianist Iris Hond had beleefd. Aanvankelijk zeiden Marco en Leontine dat ze bij elkaar zouden blijven, maar uiteindelijk werd de druk op het stel toch te groot en besloten ze te scheiden. Wat volgde was een lange radiostilte van Marco.

Eind vorig jaar liet Marco weer van zich oren in een interview met Linda de Mol, waarin hij vertelde hoe hijzelf, maar ook Leontine het afgelopen jaar hebben beleefd. In het gesprek met Linda had Marco het over  een ‘intimiteitsvacuüm’, wat relationele problemen veroorzaakte. Marco vertelde Linda ook dat hij zichzelf zijn eigen vreemdgaan moest vergeven en het een plekje moest geven. Bovenal was er nog altijd zijn liefde voor zijn ‘Tien’. “Mijn hart is van haar en het zal nooit van iemand anders zijn”, aldus Marco. Direct na dat interview  werden ze weer samen gezien.


het mondde allemaal uit in nog meer afspraakjes en recent zelfs een gezamenlijk tripje naar Ibiza. En dat mocht iedereen ook weten. “Het is hartstikke leuk en hartstikke spannend om weer te daten”, vertelde de zanger aan RTL Boulevard. “We plakken er geen label op, omdat het verwachtingen schept. Verwachtingen die misschien niet waargemaakt kunnen worden. Het klopt dat we stralen. De liefde is er altijd geweest, dat was nooit het probleem. Maar er is veel gebeurd.”

Die openheid van Borsato lijkt zich nu tegen hem te keren. Zo begrijpt FawryNotSawry, online toch een begrip als het gaat om gossip, r helemaal niets van dat Leontine en Marco van de daken schreeuwen dat ze het opnieuw proberen. Fawry zegt in zijn programma RoddelLoog. “Ik vraag me af als je als vrouw zijnde zó ontiegelijk bent vernederd, publiekelijk bent vernederd, neem je dan nog een vent terug?” () “Hij is flink vreemdgegaan. “En niet met één persoon. Wel met dertig, veertig of vijftig mensen.”

Als Fawry’s co-host René Watzema verbaasd reageert op de ‘dertig, veertig of vijftig dames’ waarmee Marco Leontine bedrogen zou hebben zegt Fawry “Ongelooflijk deze man. Ik doe al acht maanden een roddelprogramma met hem…” René Watzema repliceert vervolgens met: “Gooi nog eens een paar namen dan.” het antwoord? “Ja, dat zijn allemaal onbekende namen, maar er is een hele waslijst met vrouwen die hij onder handen heeft genomen en dat is echt niet alleen Iris de Hond.”

Fawry vindt het dan ook maar raar dat Leontine zou overwegen het leven weer te gaan delen met haar ex. weer verder wil met Marco. “Ik snap dat Leontine denkt van: oké, we hebben een gezin samen, we doen het voor de kinderen. Dat snap ik wel, maar ik vind het toch heftig als je weet wat je vent geflikt heeft bij je en het is open all over the media.”

Het (liefdes)leven van Borsato ligt toch al onder een vergrootglas. Zo belooft Henny Huisman in zijn biografie die komende week verschijnt ook een boekje open te doen over Borsato en de vrouwen. Afgelopen voorjaar was er commotie toen Henny Huisman beweerde dat Marco Borsato zijn Leontine met nog veel meer vrouwen heeft bedrogen dan alleen Iris Hond. “Er komen nog wel een stuk of drie vrouwen aan, naar wat ik hoor”, zei Huisman toen. “Marco gaat de geschiedenis in als een hartstikke goede zanger, maar wel een vreemdganger.” Henny suggereerde ook dat Marco en zijn Voice-pupil Maan het bed deelden. “Nou ja, hij is voornamelijk met meiden die ook iets kunnen. Ik kan het niet bevestigen, maar het zou me niet verbazen.”

Marco, die altijden de indruk maakt liever niet zijn tijd bij de Soundmixshow te worden herinnerd, zou woest zijn geweest om Henny’s uitspraken. Hij was volgens Wilfred Genee ‘in alle staten na de uitspraken van zijn vroegere Soundmixshow-mentor Henny Huisman’.Huisman zou in zijn biografie nu namen en rugnummers noemen. “Marco komt inderdaad in mijn boek voor. Meer wil ik er nu niet over zeggen”, aldus de presentator. “Maar,” zo vervolgt hij: “Als mensen mijn mening vragen, geef ik die.”

Naast Borsato zijn ook zijn kinderen niet blij met de openhartigheid van Huisman. “Voor de biografie zijn ook mensen uit mijn omgeving geïnterviewd. Ook mijn dochters Lobke en Nikki hebben hun medewerking verleend. Ik heb al het een en ander mogen lezen en ik moet zeggen dat ze heel eerlijk zijn. Zo bekennen ze dat ze niet altijd blij zijn met mij als vader. Dat was moeilijk om te lezen. Zo vonden ze mijn uitspraken over Marco veel te ver gaan. Volgens hen had ik dat nooit mogen zeggen. Toen vonden ze mij ineens niet meer zo leuk en aardig. Het was voor het eerst dat ik dat hoorde. Ze hebben het nooit in mijn gezicht gezegd. En nu zeiden ze het dus tegen mijn biograaf.”

Huisman deert de kritiek van zijn kroost niet. “Dat vind ik prima, want van tevoren had ik tegen iedereen gezegd dat ze eerlijk moesten zijn. Ze hoefden niets te verbloemen, want dat doe ik immers ook niet. Als mensen mijn mening vragen, geef ik die. Mijn biograaf vond dat ik best wel wraaklustig ben. En dat klopt ook wel.”