Nieuwe uitdaging voor Famke Louise: ze gaat drie boeken lezen in een half jaar

0

Famke gaat drie boeken lezen (Beeld: Stichting Lezen)

Nieuwe uitdaging voor Famke Louise: ze gaat drie boeken lezen in een half jaar! Famke, de laatste tijd vooral in het nieuws door haar deelname aan de actie #Ikdoenietmeermee, begint met lezen De op 26 oktober 2020 en moet haar drie boeken uit hebben op 30 april 2021.


Famke Louise duikt niet alleen de boeken in, maar ze wordt bovendien leescoach van leerlingen van het vmbo en mbo. En dat allemaal in het kader van De Weddenschap, een campagne van Stichting Lezen om jongeren aan het lezen te krijgen. “Ik doe mee aan De Weddenschap, omdat ik nooit eerder zoiets gedaan heb”, zegt Famke. “Of ik lezen leuk vind, hangt af van het boek. Ik houd van boeken waar je iets van kan leren of die over interessante mensen gaan,” zegt ze tegen het ANP.

Naast Famke doen ook rapper Dio en zanger Jeangu Macrooy, mee met De Weddenschap. Eind oktober beginnen de BN’ers met lezen door in Leiden (Jeangu), Delfzijl (Famke) en Vught (Dio) hun handtekening te zetten onder het ‘leescontract’. Aan de campagne doen verschillende politici, muzikanten, schrijvers en sporters mee.


Famke was recent vooral in het nieuws geweest door haar deelname aan de actie #Ikdoenietmeermee, een initiatief van een groep Bekende Nederlanders tegen de coronaregels. Na een storm van kritiek trok Famke zich terug.