Nieuwe liefde Erica Meiland, privedetetive Sander, haalt uit naar Yvon Jaspers: ‘die hebben het achter hun ellebogen’

0

Sander van Betten(60), de nieuwe liefde van Erica Meiland, mag sinds bekendheid dankzij de relatie graag verhalen over zijn werk als privédetective voor tv-programma’s. Zo vallen in ieder gesprek met de namen van Peter R. de Vries en Yvon Jaspers. Dat is dan wel werk voor die twee dat van Betten meer dan 10 jaar geleden deed. Momenteel heeft Van Betten het een even een beetje rustig. En bij Yvon Jaspers zal hij zeker niet meer aan de bak komen. Hij noemt KRO/NCRV, dat haar Boer Zoekt Vrouw op de buis brengt, een omroep waar ze het achter de ellebogen hebben.

’Vorig jaar zijn er programma’s waar ik normaliter voor werkte door corona niet doorgegaan, dus het is wat minder nu,’ zegt privédetective Sander van Betten uit Zwolle tegen weekblad Weekend. Welke programma’s dat zijn vertelt hij niet, maar hij verhaalt wel uitgebreid over het werk dat hij 20 jaar geleden deed.


Zo vertelt hij dat hij ook jarenlang de boeren in het populaire programma Boer zoekt Vrouw moest screenen. “Ik moest de boeren natrekken. Stel dat een boer zijn ex-vriendin heeft mishandeld en dat er nog een aangifte ligt, dan komt die natuurlijk altijd weer boven water. Dat wil je als omroep niet. Of dat een boer een slechte naam heeft, omdat hij heel agressief of drankzuchtig is.”

De gescheiden Van Betten – “ik heb twee volwassen kinderen, een zoon en een dochter” – zegt ook: “Naar dat soort dingen was ik op zoek. Ik heb wel een paar keer een negatief advies over een boer moeten geven. Om wie dat ging kan ik uiteraard niet zeggen.” Yvon Jaspers en de omroep liepen er echter niet mee te koop dat dit regelmatig gebeurde. “Ik werkte op de achtergrond voor de redactie. Ik wilde graag op de aftiteling, maar dat wilden ze absoluut niet. Het mocht niet naar buiten komen dat ze de boeren checkten. Dat was nogal een ding voor ze. Terwijl ik bij Peter R. de Vries, voor wie ik ook werkte, wél gewoon op de aftiteling stond. Het blijft natuurlijk KRO-NCRV, die hebben het achter de ellebogen. Ze doen het nog steeds volgens mij. Je kunt ook haast niet zonder. Je kunt je als goed bekeken programma geen fouten veroorloven.’


Aan de samenwerking tussen Erica Meilands nieuwe liefde en Boer Zoekt vrouw kwam abrupt een eind toen Sander in opspraak kwam. Vanaf 21 april 2009 was hij verdachte in de zaak ‘Knobbelzwaan’. ‘De rijksrecherche stond op een gegeven moment bij mij op de stoep stond omdat ik politie-informatie gebruikt zou hebben. Daar ben ik vier jaar later van vrijgesproken, ook door getuigenis van Peter R. de Vries, maar in de tussentijd stopte Boer Zoekt Vrouw, waar ik toen voor werkte, de samenwerking. Toen ik eindelijk was vrijgesproken Net ik dat aan Boer Zoekt Vrouw weten, maar toen zeiden ze dat ze al iemand anders hadden die mijn werk voor hen deed.’

Nu Sander, volgens hem dankzij corona, het dus een stuk stiller heeft als privédetective, heeft hij het wel druk met zijn relatie met Erica Meiland. Dat Martien laatst liet weten dat hijzelf én Erica absoluut niet het huis uitvliegen als één van hun een partner heeft schoot bij Sander al in het verkeerde keelgat. “Zegt hij dat? Dat moet hij weten, maar ik denk niet dat Martien daarover gaat”, vertelde hij aan Weekend.

Martien vertelde ook dat hij ervan uitgaat dat de partner van Erica bij hen in het nieuwe huis in Noordwijk gaan wonen. zon iet, dan was het volgens Martien meteen einde verhaal. “Dan houdt het op. Dan maar geen partner. Erica en ik blijven altijd elkaars nummer één.” Sander lijkt het niet direct met erica’s wettige echtgenoot Martoen eens te zijn. “Het zal wel. Ik vind het apart dat hij dat gezegd heeft. Ik weet niet wat ik daarop moet zeggen.”

Share.