UPDATE: Zaak tegen tegen ALI B vrijdag verder nadat nieuwe getuige is gehoord

0

(Beeld: Instagram Ali B.)

Ali B krijgt morgen pas te horen welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist. De zaak werd vanmorgen uitgesteld omdat er nog een getuige moest worden gehoord die zich pas woensdag na de eerste zittingsdag had gemeld.


In de misbruikzaak tegen Ali B heeft zich een nieuwe getuige gemeld. De rechtbank heeft op verzoek van het Openbaar Ministerie besloten om de verklaring van het meisje aan het dossier toe te voegen. De verdediging van B. maakte daar bezwaar tegen. De strafeis tegen Ali B is uitgesteld omdat de nieuwe getuige eerst moet worden gehoord. Ali B slaakte een diepe zucht en barstte in tranen uit toen het onverwachte uitstel van de zaak werd besproken. “Ik ben moe,” zei hij.

Ali B wacht al 2,5 jaar op de behandeling van zijn zaak, maar volgens de rechters is het horen van deze nieuwe getuige nodig voor de waarheidsvinding. Dat gebeurt vanmiddag om 13 uur. De vrouw beweert dat ze een meisje in 2018 in Heiloo huilend aantrof bij een bushalte. Ze heeft haar achterop de fiets meegenomen. Het meisje zou de vrouw hebben verteld dat ze in Heiloo was aangerand of verkracht.


Ali B wordt verdacht van het verkrachten en aanranden van de toen 20-jarige Naomi M. op het schrijverskamp van Ronnie Flex in Heiloo. Ali B gaf woensdag op dag één van de rechtszaak toe daar seks te hebben gehad met twee vrouwen, maar ontkent de verkrachting van Naomi M.

De rechtbank heeft, na beraad, besloten de verklaring van de nieuwe getuige in het dossier te voegen. Ook al komt die niet helemaal overeen met de vrij summiere verklaring van Naomi en met de beschrijving van het uiterlijk van Naomi.

Andere elementen van de verklaring van de getuige komen wel overeen, zegt de voorzitter. Zoals het tijdstip, de nacht en de verklaring van het meisje dat ze in een huis was waar Ali B ook was, en dat ze zei dat ze door Ali B was aangerand of verkracht.

De Officier van justitie wil haar laten horen door een rechter-commissaris achter gesloten deuren. Dat gebeurt vanmiddag om 13.00 uur. Het lijkt dat de zaak vandaag niet kan worden afgerond.

De 42-jarige rapper wordt verdacht van twee verkrachtingen en twee aanrandingen bij drie vrouwen. Op de eerste dag van het proces werden meerdere verklaringen voorgelezen, waaronder een verklaring van Ellen ten Damme. over een verkrachting die zou hebben plaatsgevonden in 2014 tijdens opnames voor het programma Ali B en de Muziekkaravaan. De rapper kwam woensdag uitgebreid aan het woord en ontkende de beschuldigingen tegen hem.Later meer….