Nieuwe rel rond Borsato – Dochter Jade (net 17) heeft al 5 jaar relatie met muziekproducer

0
25 augustus 2014
15 November 2014
19 april 2015
30 mei 2015
1 Januari 2016
30 april 2016
14 Februari 2018
7 Juni 2019 optreden met papa in De Kuip
Het zit de Borsato’s even niet mee… Na de storm rond de echtbreuk van Marco en Leontine is het nu dochter Jade, net 17 jaar geworden, die de aandacht op zich vestigt vanwege het feit dat zij de vijfde verjaardag viert van haar relatie met muziekproducer Roeland Beelen. Een relatie die dus begon toen zij pas 12 jaar oud was. Schrijfster en columniste Marianne Zwagerman, die er schande van sprak, haalde de woede van Borsato-fans op haar dak, maar blijft bij haar mening van een ongepaste relatie en zegt: ‘Als het moslims waren en dat 12 jarige dochtertje droeg een hoofddoek kotsten Borsato-fans ervan #feit’

Een ding is zeker: Jade Borasto en Roeland van Beelen hebben er nooit een geheim van gemaakt dat zij een relatie begonnen toen zij 12 en hij 14 jaar was. Daarvan getuigen de social media accounts van de twee. Roeland Beelen leerde de destijds 12-jarige Jade kennen toen jij in het team van Marco zat bij The Voice Kids. Borsato neemt regelmatig kandidaten mee naar huis voor feestjes zoals barbecues.


Begin dit jaar liet Jada los dat 2019 een ‘geweldig’  jaar voor haar was geweest. “Ik heb mooie herinneringen gemaakt en zoveel geleerd. Ik ben oprecht dankbaar voor dit alles. Laten we meer mooie herinneringen maken in 2020”, klonk haar nieuwjaarswens. Dat ‘geweldig jaar’ 2019 kwam ook omdat zij afgelopen oktober vierde dat zij 5 jaar samen was met Beelen, die zich afficheert als producer.

Een relatie ook die haar ouders Marco en Leontine blijkbaar, sinds hun eerste ontmoeting in 2014, aanmoedigden door o.a. de vriend van Jade mee op vakantie te nemen. Dat Jade en Beelen een echte relatie hebben en er sprake is van meer dan vriendschap blijkt  ook uit de foto’s die zij op social media plaatsen van hun gezamenlijke vakanties. Een deel van de afgelopen zomer brachten ze bijvoorbeeld door in het Italiaanse Perugia.


Marianne Zwagerman

De relatie van dochter Borsato, die begon op haar twaalfde, viel bij schrijfster en columniste Marianne Zwagerman bepaald niet in goede aarde. Zij schreef op Twitter: “Dit meisje is 17 en heeft al 5 jaar (!) een relatie met een producer. Deze familie is echt fucked up” om er aan toe te voegen dat zij de relatie zelf nooit goedgekeurd hebben. “Als ik een dochter had mocht ze niet op haar 12e een ‘relatie’. Ook niet met een loodgieter!”

Dat Zwagerman de relatie afkeurt valt bij Borsato-fans niet echt lekker. Zo reageerde Marjan met een J op twitter met ‘Zwaar overdreven bericht van @mariannezw. Verkering krijgen op de middelbare school is heel normaal. Er zit 2 jaar leeftijdsverschil tussen. U zoekt spijkers op laag water…’

En dat was nog een gematigde reactie…

Maar Marianne Zwagerman veranderde haar mening niet echt getuige haar volgende post: “Kinderen kunnen maar zo kort kind zijn. Op je 12de hoor je net de relatie met je knuffelbeer te beëindigen. Niet in een serieuze jaren-durende relatie te stappen.Daarom vecht ik al 10 jaar tegen het #mutsenparadijs. Je hoort je dochter van 12 te leren dat ze zelfstandig moet zijn. Het leven op eigen kracht moet leren kennen. Je neemt niet je ‘schoonzoon’ mee op vakantie met je minderjarige dochter 😑

Met als uitsmijter: Als het moslims waren en dat 12 jarige dochtertje droeg een hoofddoek kotsten Borsato-fans ervan #feit.

Seks tussen minderjarige kinderen is niet altijd strafbaar. Dat is bijvoorbeeld het geval indien die handelingen vrijwillig plaatsvinden tussen jeugdigen die slechts in geringe mate in leeftijd verschillen en tussen wie een affectieve relatie bestaat.

Op 29 januari van dit jaar tekende Jade overigens een contract bij het Amsterdamse artiestenbureau NAMAM, waar onder anderen YouTuber Defano Holwijn, influencer Gaby Blaaser en acteur Geza Weisz ook onder contract staan. Van Jada is bekend dat ze de muzikale genen van haar vader Marco erfde. Zo was ze met hem te horen in het nummer ‘Samen Voor Altijd en sprak ze de stemmen in van verschillende kinderfilms. In 2014 bracht ze de single ‘Als jij maar van me houdt uit.

Nadat op 4 februari bekend werd dat haar ouders gingen scheiden, lieten Jada en haar broers Luca (21) en Senna (18) weinig van zich horen. Wel deelde Luca vorige week de mysterieuze tekst ‘Waarom Marco en Leontine na 23 jaar plotseling uit elkaar gaan, is niet bekend. “We zijn dankbaar voor de mooie jaren die ons samen zijn gegeven”, luidde hun korte verklaring.

Midden 2016 begon, in navolging van Shane Kluivert, ook Marco Borsato’s dochter Jada met vloggen. In de eerste video daagt ze haar vriend Roeland uit voor een spel.