Nieuw familiedrama voor koningin: Lijdt Máxima’s halfzus Maria aan achtervolgingswaanzin?

0

Haar zusje Ines (33) maakte, twee jaar geleden, een eind haar leven en nu zou Máxima’s oudste zus Maria (64) lijden aan achtervolgingswaanzin en stemmen in haar hoofd horen. Wacht Máxima na de zelfmoord van haar zus Ines  nu opnieuw een familiedrama?

Als Maxima naar de donkere video’s op het Instagramaccount van haar oudste zus Maria kijkt, komen de herinneringen aan de gruwelijke zelfmoord, twee jaar geleden, van haar zus Ines waarschijnlijk direct weer bij haar op op.


Ines leed aan depressies en was paranoia. Een drama waar Maxima nog niet mee in het reine is gekomen.  En nu zou Maxima’s halfzus Maria kampen met stemmen in haar hoofd en achtervolgingswaanzin. Dat nieuws wordt naar buiten gebracht door  het Duitse Neue Post. Feit is wel aanleiding lijkt te zijn voor Maxima om zich zorgen te maken over Maria.

In het Duitse weekblad Neue Post zeggen bronnen rond de oudste zus van de koningin dat Maria kampt met stemmen in haar hoofd en achtervolgingswaanzin. die beweringen lijken te worden gestaafd dor wat t Maria op haar social mediakanalen plaatst. Het lijken verontrustende boodschappen.


Zo heeft ze een serie foto’s op haar Instagrampagina geplaatst die op zijn minst een donkere gemoedstoestand suggereren. Een foto bijvoorbeeld die suggereert dat ze aan het verdrinken is en dat het water haar letterlijk en figuurlijk aan de lippen staat.

In een video die Maria heeft gepost valt een vrouw met gekwelde ogen te zien, terwijl ze in donker water lijkt weg te zinken. De bijbehorende stem zegt paniekerige : Waar ben je? Waar komt deze stem vandaan? En even verderop in het filmpje: Er wordt tegen me gepraat! Mensen praten me na. (…) Ik zal niets meer zeggen:

Dat Maxima zich op zijn minst zorgen zal maken over Maria lijkt evident. Eerder maakte ze van dichtbij mee wat mentale problemen met iemand kunnen doen. Haar jongere zusje Ines beroofde zichzelf twee jaar geleden van het leven. ‘Mijn lieve, kleine, begaafde zus was ziek. Ze kon geen vreugde vinden en niet genezen,’ vertelde Maxima in een verklaring. ‘Onze enige troost is dat ze nu rust heeft gevonden.’

Maxima’s oudere halfzus Maria werd geboren uit het huwelijk van Maxima’s, in 2017 overleden, vader Jorge en zijn eerste vrouw Marta Lopez Gil (85). Maria is erg op zichzelf en leeft teruggetrokken. Er zijn nauwelijks  foto’s van haar.