Nieuw boek over Harry en Meghan niet mals voor Britse prins: ‘zielig en zwak’

0

Lady Colin Campbell, auteur, royaltyjournaliste en televisiepersoonlijkheid, velt in haar net verschenen boek ‘Meghan And Harry: The Real Story’ een keihard oordeel over de Britse prins. Zo noemt Campbell de prins ‘zielig en zwak’. De 73-jarige royaltykenner heeft ook geen goed woord over voor zijn vrouw, Meghan Markle.


Zo beweert Campbell onder meer dat de hertogin van Sussex zich misdragen zou hebben op het huwelijk van Harry zijn beste vriend Charlie Van Straubenzee en Daisy Jenks. “Een vrouw sprak Meghan Markle aan”, staat in het boek. “Ze gaf de hertogin complimentjes en wenste haar een gelukkige verjaardag. Maar Meghan keek haar aan alsof ze een spook had gezien. Zonder ook maar een woord te zeggen, liep ze weg.” Volgens Campbell was het bedrag van Meghan koud en bijzonder onbeleefd.

Ook bij het ontbijt ging niet alles volgens het protocol. “Een andere vrouw zei tegen Meghan dat ze haar bewonderde en dat ze bijzonder blij was dat prins Harry zo’n goede vrouw had gevonden. Opnieuw zei Meghan niets en keek ze de vrouw woedend aan. Ze weigerde het hele ontbijt lang ook maar iets te zeggen.”


Volgens Campbell is dit allemaal slechts het topje van de ijsberg. “Harry is te zwak om haar te verlaten. Het merendeel van zijn vrienden heeft hem de rug toegekeerd, er blijven er niet veel meer over. En ondertussen heeft Meghan alles wat ze wil: een luxeleven in Hollywood.”

Campbell meent ook dat het huwelijk van Harry en Meghan gedoemd is om te mislukken, maar Harry op dit moment nog te zwak is om haar te verlaten. In haar boek omschrijft ze de hertogin van Sussex niet alleen als ‘onbeleefd’, maar omschrijft ze Meghan ook als ‘niet de intelligentste’.

Campbell claimt familie van Meghan te hebben gesproken en veel bronnen binnen het koninklijke huis te hebben, maar daar worden toch wel vraagtekens bijgezet. Hoewel Harry en Meghan zelf niet gereageerd hebben op het verschijnen van het boek, bestaat de kans dat het stel juridische acties tegen Campbell gaat ondernemen. Dat deden zij ook tegen Britse kranten die, volgens het paar, doelbewust valse leugens over hen verspreidden om hun imago te beschadigen.

Het boek van Lady Colin, die ook een biografie van wijlen prinses Diana neerpende, verschijnt twee maanden voor een andere biografie. ‘Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family’ verschijnt pas op 20 augustus. Aan dat boek werkten Harry en Meghan wel mee.

Intussen bouwen prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle verder aan hun toekomst. De Amerikaanse krant de Los Angeles Times schrijft dat het koppel binnenkort speeches gaat geven over zaken die hen na aan het hart liggen. Ze tekenden daarvoor een contract met het Harry Walker Agency, dat ook o.a Oprah Winfrey en Serena Williams vertegenwoordigt.