In Dubai vakantievierende Estelle Cruijff komt niet opdagen in rechtbank, maar mag toch in haar luxeappartement blijven wonen

0
De Amsterdamse rechter verwachtte Estelle Cruijff vandaag in de rechtszaal vanwege haar miljoenenschuld die zij heeft bij de steenrijke zakenman en voormalige vriend Jacques Parson. Mar Estelle kwam niet. Zij vermaakte zich met Lil Kleine en diens gezelschap in zonnig Dubai.

Aan het begin van de zitting is de rechter verontwaardigd over de afwezigheid van Estelle, die volgens haar advocaat niet aanwezig kan zijn vanwege werk. Bijzonder werk, want op social media verschijnen slechts foto’s van een van een vakantie genietende Estelle.


Uiteindelijk besluit de rechter dat Estelle maandelijkse 6000 euro moet blijven afbetalen aan haar schuldeiser Parson. Het bedrag van 160.000 euro dat zij tussen november 2017 en november 2019 niet heeft afgelost, hoeft ze vooralsnog niet terug te betalen. Eerst moet duidelijk worden of dit bedrag kan worden gezien als schenking of als lening. Volgens de advocaat van Estelle is mondeling afgesproken dat het moet worden gezien als een schenking. Volgens Parson is dit niet het geval. Over zes weken zal de rechter beslissen hoe het geschil wordt voortgezet.

Op vakantie in Dubai (foto: Instagram)


Wat heeft Estelle Cruijff bezielt om de feestdagen door te brengen in Dubai en dan ook nog van het vakantietripje beelden op Instagram te delen. Beelden waarop te zien is hoe zij op een exclusieve locatie dure cocktails zit te drinken. En dat is toch hoogst merkwaardig, want Estelle betoogde afgelopen december voor de rechter dat zij geen geld had om aan haar hypotheekverplichtingen te voldoen.

Aan het begin van die zitting op 7 december 2020 werd duidelijk dat Parson een bedrag van 2 miljoen euro eiste van Estelle. Dat bedrag zou bestaan uit zowel het aankoopbedrag van het appartement, 1.2 miljoen, als de achterstallige rente. Parson zei dat Estelle in 2017 had beloofd maandelijks 6000 euro naar hem over zou maken. Volgens Estelle zou dit nooit met haar zijn afgesproken. Ze zei dan verrast te zijn geweest Parson vorig jaar december beslag legde op haar woning.

Estelle en Jacques waren voor het conflict heel goed bevriend. Zozeer zelfs dat Estelle in 2017 bij Parson ging wonen in zijn miljoenenpand in het chique Amsterdam-Zuid. Niet veel later koopt Estelle het appartement van Parson met een hypotheek van diezelfde Parson. Maar in  december 2019 heeft Estelle al een betalingsachterstand van 160.000 euro en legt ‘vriend’ Parson beslag op het appartement voor 1,7 miljoen euro.

Parson stapt ook naar de rechter, maar de zaak wordt, door het uitbreken van de coronacrisis, keer op keer uitgesteld. De Amsterdamse rechtbank had Estelle eerder al tot 26 augustus de tijd gegeven de 160.000 euro aan achterstallige hypotheek op te hoesten die zij schuldig is aan de steenrijke, Amsterdamse, zakenman Parson.

Mei 2020 werd beslag gelegd op het miljoenenpand van Estelle Cruijff (41) in het chique Amsterdam-Zuid door Jacques Parson. De rechtbank bepaalde toen dat Estelle Cruijff tot 15 juli in haar luxe-appartement aan het Amsterdamse Vondelpark mocht blijven wonen om te proberen met haar schuldeiser Jacques Parson het geschil op te lossen.Het vonnis

Die rechter had inmiddels wel het conservatoir beslag bevestigd. Dus mocht Estelle op straat worden gezet. Volgens de advocaat van Estelle, zo zei hij vorig jaar mei tegen SBS Shownieuws, zou het zo’n vaart niet lopen. “Wel kan ik u melden dat er op dit moment wordt getracht om tot een minnelijke regeling te komen. In ieder geval is het beeld dat mogelijk zou kunnen ontstaan dat mevrouw Cruijff haar verplichtingen jegens de crediteur niet nakomt, volkomen onjuist.” Bijzonder, want de rechter dacht daar toch anders over.

Tijdens de zitting van 15 juli kreeg Estelle andermaal uitstel van executie. Parsons advocaat Stan de Kanter vertelde in Story: ‘De zitting van 26 augustus zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw aangehouden worden. Ik verwacht dat medio oktober opnieuw beslist zal worden wanneer de zitting plaatsvindt. Dat komt door corona. Er is gewoon niet eerder plek in de rechtbank. Er vinden mondjesmaat weer zittingen plaats op de rechtbank, maar er is natuurlijk een enorme achterstand. Vandaar dat wij achteraan moeten sluiten. Voorlopig gebeurt er niets.’ Hoewel er achter de schermen dus nog altijd aan een oplossing gewerkt wordt, wil mr. De Kanter de details daarvan niet bekendmaken. ‘We zijn ermee bezig.’

Dat ‘bezig zijn’ ging ook toen blijkbaar grotendeels buiten Estelle om, want die vierde wekenlang vakantie op het jetseteiland Ibiza. Zo was Estelle feestend te zien in filmpjes van de daar eveneens feestende Jaimie Vaes, de vriendin van rapper Lil’ Kleine. Ook Estelle zelf plaatste filmpjes en foto’s van haar plezierig verblijf daar.

Als Estelle Cruijff vier jaar geleden van de rechter de alimentatie toegewezen gekregen die zij wilde van ex Ruud Gullit, een maandelijkse toelage van circa 21.000 euro, dan was er niets aan de hand geweest en had Estelle de aflossing en rente op haar appartement van 1.2 miljoen in Amsterdam-Zuid makkelijk kunnen betalen. Maar helaas voor Estelle besloot de rechter in hoger beroep de blondine slechts €42.000 euro per jaar (3500 euro per maand) toe te kennen. En met dat bedrag wordt het al een stuk moeilijker, of zelfs onmogelijk, om een woning van 1.2 miljoen te kopen. Geen bank die je het geld zal lenen op basis van een inkomen van een (bruto)inkomen van €3500.

Jacques Parson wil zijn geld terug

Tot wanneer Estelle de trotse eigenaar van het appartement dat op een steenworp ligt van de door haar zo frequent bezochte PC Hooftstraat is, is nu dus de vraag.

Het is een driekamerappartement, met luxe keuken, dat een woonoppervlakte van 92 vierkante meter heeft. De woonkamer heeft een plafondhoogte van meer dan 3 meter en heeft openslaande deuren naar een Frans balkon met weids zicht over het Vondelpark. Aan de achterzijde zijn twee courante slaapkamers met beide een toegangsdeur naar het brede balkon op het zuiden. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, tweede toilet en dubbele wastafel.

Estelle Cruijff trouwde in 2000 met voetballer Ruud Gullit. Ze kregen een dochter en een zoon. In 2012 liep het huwelijk op de klippen. Na de breuk had Cruijff een kortstondige, maar veelbesproken, relatie met kickbokser Badr Hari. Daarna verschenen er nog verschillende mannen in haar leven, maar nooit voor lang.