Niet alleen Maxime met Claire, maar ook Martien en Erica Meiland vertrekken uit Hengelo

0

Maxime en dochtertje Claire vertrekken uit Gelders Hengelo omdat zij gaat samenwonen met Leroy, maar ook Martien en Erica verlaten de Gelderse gemeente, Oorzaak? De bestemmingsplanproblemen. Gesprekken tussen de familie en de Achterhoekse gemeente Bronckhorst om dit recht te trekken zijn op niets uit gelopen.

“Door problemen met de gemeente Bronckhorst zullen wij hier op termijn moeten vertrekken”, zegt Erica Meiland tegen NU.nl. Bij navraag aan de deur van hun woning in Hengelo bevestigt zij dat tegen De Geldelander, maar geeft verder geen commentaar.


Erica Meiland verwijst naar het vijfde seizoen van Chateau Meiland. “Daarin gaan jullie zien hoe het allemaal zit”, is het enige dat ze nog zegt. De gemeente Bronckhorst liet eerder weten in gesprek te zijn met de familie met als doel ‘samen te kijken hoe zij kunnen voldoen aan het geldende bestemmingsplan en de Woonvisie van onze gemeente’.

Die gesprekken zijn dus op niets uit gelopen en zit er voor de Meilandjes niets anders op dan  te vertrekken uit de Achterhoek. Wanneer er verhuist wordt is nog niet bekend. De familie Meiland woont sinds afgelopen zomer in hun woonboerderij in het buitengebied van Hengelo.


Martine, Erica en dochter Maxime wonen alledrie in apart gedeeltes, maar dit mag volgens het bestemmingsplan niet. De Meilandjes kochten de boerderij vorig jaar voor ruim 9 ton. Voor welk bedrag de woonboerderij te koop kokt te staan, is nog onbekend.

Share.