Nicol waande zich al weduwe! ‘Ik dacht: daar komt Peter niet meer bovenop. Die moeten we wegbrengen’,

0

Peter Gillis met zijn drie kinderen (Beeld: Talpa)

Nicol, de vriendin van Massa is Kassa-ster Peter Gillis, waande zich al weduwe toen ze artsen haar in het ziekenhuis in Helmond vertelde dat haar buiten bewustzijn zijnde vriend nog maar een hartslag van 25 had. Nicol: “Ik dacht: daar komt hij niet meer bovenop. Die moeten we wegbrengen.”


Peter Gillis is woensdagmiddag afgevoerd met een ambulance naar het ziekenhuis omdat hij onwel werd. vriendin Nicol dacht dat hij het niet zou redden, zo vertelde ze donderdagavond voor de camera van Shownieuws.

De Massa is kassa-familie had al snel in de gaten dat het niet goed ging met Peter. “Hij kwam niet meer uit zijn woorden en hij begreep ook niet meer van wij zeiden of wat wij vroegen”, vertelt Nicol. Ze besluiten daarom gelijk de ambulance te bellen. Na onderzoek bleek dat Peter nog maar een hartslag van 25 had. “Ik dacht: daar komt hij niet meer bovenop. Die moeten we wegbrengen”, gaat Nicol verder.


Peter kreeg een hersenscan in het ziekenhuis in Helmond, omdat in eerste instantie werd gedacht aan een hersenbloeding. Tijdens de scan was Gillis nog buiten bewustzijn. Na een paar onderzoeken bleek dat zowel een hersenbloeding als onder meer een tia en beroerte uitgesloten konden worden. Wel is Gillis bloedsuiker te hoog. Peter Gillis is inmiddels nu echt van plan iets aan zijn levensstijl te doen, want uit scans blijkt dat hij onwel werd door een te hoge suiker. “Daar moeten we aan werken.”

Hoewel hij die avond weer naar huis mocht, nadat hij in het ziekenhuis ’een worstenbroodje had gegeten’, voelt hij zich gisteren, donderdag, nog steeds niet goed. Hij vertelt aan het AD weer met zijn afslankcoach, met wiens hulp hij eerder al eens veertig kilo afviel, aan zijn gewicht te gaan werken en belooft: “Over enkele maanden herken je me niet meer terug.”

Peter Gillis (60) wilde ondanks zijn ziekenhuisopname woensdag de opnames voor ‘Familie Gillis: Massa is Kassa’, niet stopzetten. Gillis donderdag het ‘ANP’. “SBS wilde de opnames de komende dagen on hold zetten, maar ik zei gisteravond: als we morgen niet filmen dan hou ik ermee op.”

“Ik doe het veel te graag”, zegt de 60-jarige, die donderdag dan ook alweer volop bezig is met de opnames van het zevende seizoen van de SBS6-serie. “Vanmorgen was iedereen er gewoon weer.” Minder werken wil de ondernemer dan ook niet na het incident, hoewel de ziekenhuisopname hem wel ‘aan het denken heeft gezet’. “Ik ga het anders indelen. En ik moet afvallen en meer bewegen.”