NICOL KREMERS: Nog even geen schandaalboek over haar Peter Gillis

0

Peter Gillis krijgt voorlopig zijn zin, Nicol Kremers stelt publicatie van haar autobiografie uit tot ‘ergens volgend jaar’. De reden: Nicol gaat ‘door een zware emotionele periode’, waardoor het voltooien van het boek extra tijd vergt.

Peter Gillis eiste recent bij de rechter vooraf inzage in het boek. Hij vreest dat er zaken in het boek aan de orde komen die hem kunnen schaden. Bovendien ligt er een vaststellingsovereenkomst die hij en Nicol ondertekenden voordat ze uit elkaar gingen. Daarin staat dat er niet in de openbaarheid over hun privéleven wordt gesproken. Nicol zelf gaf al een quote die in het boek zou staan  vrij: ‘Hij pakte een potlood van mijn kinderen en hield die boven mijn hoofd. ‘Ik steek ’m dadelijk door je hele hoofd heen.’


Nicol beweert dat ze die overeenkomst onder dwang moest tekenen. Gillis ontkent dat. Of Gillis inzage in dat boek krijgt, beslist de rechter in Utrecht op 30 november.

“We hebben dat juist niet afgewacht omdat het dan weer lijkt of we reageren op die uitspraak,” zegt Nicols manager Wouter van Dort in een verklaring over het uitstel. “We hebben gewoon gezien dat het sinds die rechtszaak, toen ze weer met hem werd geconfronteerd en zelfs werd uitgelachen, niet goed gaat met haar. Nu het boek lanceren zou nieuwe spanningen met zich meebrengen.’


Gillis en Nicol  gingen afgelopen februari uit elkaar na een relatie van vijf jaar. Later deed Nicol aangifte van meerdere gevallen van mishandeling door Gillis en sprak daar ook over in de media. Gillis ziet dat als overtreding van de vaststellingsovereenkomst en meent dat hij recht heeft op 2,2 miljoen. De rechter bepaalde dat hij voor iets meer dan 100.000 euro beslag mag leggen. Of hij dat geld krijgt moet in een vervolgprocedure blijken.

Nicols zaakwaarnemer Wouter van Dort in zijn verklaring: We verzekeren dat, zodra Nicol er klaar voor is, haar verhaal met de wereld gedeeld zal worden. Zij zal haar autobiografie verrijken met meer inzichten die zij op zal doen gedurende haar herstelperiode”.”