Net als Fred van Leer: Amanda Balk overvallen en geschopt en geslagen door pakjesbezorgers

0

(Beeld: Instagram Amanda Balk)

Amanda Balk is thuis in Amsterdam overvallen door twee gewapende mannen die zich voordeden als pakketbezorgers. De 33-jarige realityster is door de daders geschopt en geslagen. Dochter Vegas (8) had zich in de kast verstopt.


Amanda was samen met dochtertje Vegas (8) thuis toen het gebeurde. “Ze hebben mijn keel dichtgeknepen, mij geschopt en geslagen. Ik voelde niets van de klappen, het enige wat ik schreeuwde, was: ’Kom niet aan mijn kind!’ Vegas had zich in de kast verstopt. Ik voel me zo verdrietig,” zegt op de site van De Telegraaf.

De politie bevestigt de overval waarvan Amanda aangifte heeft gedaan.  Wat de buit is is vooralsnog niet duidelijk. Maar het zou gaan om persoonlijke eigendommen.


De politie is op zoek naar twee daders die zich voordeden als postbezorgers. De eerste dader is een licht getinte man met een slank postuur, tussen de 1,80 en 1,90 meter lang en droeg een oversized jas en een donkerkleurig mondkapje en had een zwart petje op. De tweede dader is een donker getinte man. Hij is tussen de 1,65 en 1,75 meter lang. Hij droeg een zwart mondkapje en een zwarte pet.

De overval toont overeenkomsten met de gewelddadige overvalpoging op Fred van Leer. De stylist werd op 18 november bedreigd door twee mannen die zich voordeden als pakketbezorgers. De mannen gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor.

In die zaak werd begin december een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden.