Net als Frans Timmermans: BBB-kandidaat MONA KEIJER Keijzer krijgt zelf ook wachtgeld

0

(Beeld: CP/RTL)

Net als PvdA/Groen Links-aanvoerder Frans Timmermans krijgt ook BBB-kandidaat Mona Keijzer  ook wachtgeld. BBB-leider Caroline van der Plas sprak zei deze week in een Tweede Kamerdebat dar zij het wrang vindt ‘dat de heer Timmermans mét wachtgeld campagne gaat voeren voor de Tweede Kamer’.


“Wachtgeld is wachtgeld, daar heeft u gelijk in”, erkende de oud-CDA’er in de talkshow Humberto van RTL, waar ze werd bevraagd over de kwestie. Wat Caroline zegt is: hij heeft ontslag genómen uit een baan om dit te gaan doen”, zei Keijzer erover. Zijzelf werd twee jaar geleden ontslagen als staatssecretaris vanwege haar kritiek in de media op het coronabeleid van het kabinet.

De nummer twee van de BoerBurgerBeweging zei ook dat ze de afgelopen tijd ook heeft gewerkt en dat  inkomen van het wachtgeld is afgetrokken. Maar ze erkent dat ook zij met haar wachtgeld campagne gaat voeren voor de verkiezingen van november.


Politici krijgen ‘wachtgeld’ wanneer ze hun functie verlaten omdat het werk in de politiek een stuk minder voorspelbaar is dan in veel andere sectoren.