Nederland voor het eerst sinds 2015 niet naar finale songfestival: ’Natuurlijk balen we’

0

(Beeld AvroTros/JasperSuijk)

Nederland gaat voor het eerst sinds 2015 niet naar de finale van het Eurovisie songfestival. Het is Mia Nicolai en Dion Cooper niet gelukt een plekje te bemachtigen in die finale. Mia Nicolai en Dion Cooper laten desondanks weten trots te zijn op wat ze in Liverpool hebben neergezet. “We zijn dankbaar dat we dit hebben mogen doen. Natuurlijk balen we, maar we hebben alles gegeven, een mooi optreden neergezet en kunnen met een mooie ervaring met opgeheven hoofd terug naar huis.”


In totaal waren dinsdagavond vijftien landen aan de beurt. Zweden, Kroatië, Moldavië, Zwitserland, Finland, Tsjechië, Israël, Portugal, Servië en Noorwegen zijn wel door. Het is voor het eerst sinds 2015 dat de Nederlandse delegatie de wedstrijd voortijdig moet verlaten.

AvroTros, verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending, reageert teleurgesteld op het verlies. “We wisten dat het lastig zou worden in deze moeilijke eerste halve finale en het is natuurlijk jammer dat het niet gelukt is om de finale te bereiken”, schrijft de omroep op sociale media. “Mia & Dion hebben een fantastisch optreden neergezet en we blijven ongelooflijk trots op wat ze hebben gepresteerd.”


De aanloop naar het Eurovisie Songfestival was voor het duo niet bepaald rustig. Tijdens het eerste gezamenlijke optreden in Madrid ging het mis. Er vielen valse noten. Een week later kon het duo echter ook niet overtuigen tijdens Eurovision in Concert in Amsterdam. Burning Daylight bleek te moeilijk voor Mia en Dion.

Het nummer werd qua toonhoogte aangepast. Het resultaat: alle noten werden gehaald, maar het nummer had wel aan kracht ingeboet met uitschakeling tot gevolg.