Nederland vanaf zaterdag 19.00 uur weer in lockdown (o.a. horeca vroeg dicht, geen toeschouwers bij voetbal)

0

Ons land gaat weer in een tijdelijke lockdown van drie weken. Een van de maatregelen is dat de horeca en niet-essentiële winkels om 19.00 uur dicht moeten. Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar dan zonder publiek op de tribunes. Dat betekent dat bijvoorbeeld de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noorwegen dinsdagavond in een leeg stadion wordt gespeeld. Thuis mag u maximaal 4 mensen ontvangen.

Het demissionaire kabinet kondigt vanavond een gedeeltelijke lockdown aan die drie weken duurt. Dat betekent o,a, thuis maximaal vier bezoekers uit nodigen en zo veel mogelijk thuis te werken. De maatregelen gaan zaterdag om 19.00 uur in.


Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar wel zonder publiek op de tribunes. De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noorwegen dinsdagavond wordt in een leeg stadion wordt gespeeld. Bioscopen en theaters blijven waarschijnlijk open,  in tegenstelling tot wat het OMT had geadviseerd. De horeca moet om 19.00 uur dicht.

Ook de 1.5 meter maatregel komt terug, Pretparken en dierentuinen kunnen alleen bezocht worden met een geldige QR code. met de maatregelen wil het kabinet op korte termijn de besmettingen snel omlaag brengen. Voor de langere termijn komen er maatregelen die het aantal besmettingen beheersbaar houden.


Over het afschaffen van de mogelijkheid om met een negatieve test een geldige QR-code te krijgen .wordt vandaag, vrijdag, verder gesproken. Vanavond om 19.00 uur geven premier Rutte en minister De Jonge  een persconferentie.