HOOR ZIJN EIGEN VERHAAL – Fred van Leer overvallen in eigen woning; bedreigd met vuurwapen

0

Net nu het weer wat beter leek te gaan met Fred van Leer (44) is de stylist vanochtend in zijn woning in Rotterdam overvallen door twee mannen die zich voordeden als medewerkers van PostNL.

De mannen bedreigden hem met een een vuurwapen en gaven hem klappen. Fred raakte hierbij lichtgewond. Vervolgens hebben ambulancemedewerkers zich ontfermd over Fred. Uit voorzorg is hij naar het ziekenhuis gebracht.


“Ze hebben vanmorgen getracht mij te overvallen, twee jongen in PostNL-pakjes en een pruik op, een hele lelijke by the way. Ik ben bedreigd met een vuurwapen”, vertelt hij op Instagram. “Ik heb geen klappen gekregen. Weet je wie wel klappen hebben gekregen? Die gasten die beneden aan de trap lagen. Ik ga nu aangifte doen Het komt goed, ik voel me sterk. Ik voel me sterk door jullie.”

Wel zegt hij een gekneusde rib te hebben. “Dat doet inderdaad veel pijn. En door! Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, ik heb hele fijne mensen om mij heen. God zij me geprezen. Dus kijk goed als je de deur opendoet. En voor alle mensen die denken er is nog iets te halen: als je misschien met een heel groot schilderij de deur uit wil lopen, dan mag dat. Maar de trap is hoog he!”


Beide overvallers droegen volgens de politie een PostNL outfit. Een overvaller is licht getint en heeft kort zwart haar. De andere overvaller droeg vermoedelijk een zwarte pruik en had een petje op. Door de politie is er in de buurt een vuurwapen gevonden wat door medewerkers van de Forensische Opsporing veilig is gesteld. De politie doet uitgebreid sporenonderzoek bij en rondom de woning. Aan Van leer is slachtofferhulp aangeboden.

Het is de tweede klap voor Van Leer in korte tijd. Begin november werd een seksvideo van hem verspreid. Een paar dagen na de verspreiding van de video-opname werd de stylist door de brandweer uit zijn huis getakeld na een zelfmoordpoging en zelfs even doodverklaard in de media. Hij belandde in het ziekenhuis. Maar inmiddels was hij weer aan het werk.

View this post on Instagram

A post shared by Fred van Leer (@fredvanleer)