Na week in coma na hersenbloeding: Sandra Timmerman (57) overleden

0

(Beeld: Videostill YouTube)

Na week in coma na een hersenbloeding is Sandra Timmerman (57) overleden. Een maand geleden praatte Sandra op tv in een documentaire nog uitgebreid over haar moeilijke jeugd als dochter van Gert en Hermien. Vrijdag 2 juni werd Sandra bij Oldenzaal van de weg gehaald toen zij slingerend in haar auto was gezien. Zij bleek achter het stuur te zijn getroffen door een hersenbloeding. Sandra werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Sindsdien was zij buiten bewustzijn en was haar toestand kritiek. Gisteren overleed zij zonder nog bij kennis te zijn gekomen.


Zaterdag werd een poging ondernomen haar uit haar coma te halen, wat niet lukte. Maandag zou dat opnieuw worden geprobeerd, maar haar dochter bevestigt aan PRIVÉ dat Sandra daar zondag is overleden. In ‘De Gert & Hermien Story’ werd door haar een maand geleden op tv uit de doeken gedaan welke prijs haar ouders Gert en Hermien betaalden voor hun succes. Het was een leven met drank, drugs, godsdienstwaanzin en incest dat Sandra van nabijheid meemaakte.

Samen met haar zus Sheila vormde Sandra enige tijd een muzikaal duo, maar verstoorde familieverhoudingen maakten daar een eind aan. In de documentaire zei ze daarover: “Ik heb het gehad met mijn vader en moeder. Ze hebben van hun leven een puinhoop gemaakt, zonder rekening te houden met de gevolgen voor hun drie kinderen. Het gezin van mijn ouders is na hun dood volledig uit elkaar gevallen. Mijn zus Sheila wil me niet meer kennen. Ze vindt dat ik mijn mond moet houden over het verleden van mijn vader en moeder. Dat heb ik een tijdje volgehouden, maar ik kwam erachter dat me dat niets bracht. Mijn ouders waren zo beroemd, dat het onmogelijk is om mijn verleden uit te wissen. Als ik ergens mijn naam noem, is vaak de eerste vraag die ik krijg: ’Toch niet de dochter van…?’ Moet ik dat dan ontkennen?”


“Ik weet niet hoe mijn zus daarmee omgaat. Net zoals ik is ook zij een dochter van Gert en Hermien Timmerman. In de tijd dat mijn ouders nog leefden, was ook zíj woedend op de manier waarop vooral mijn vader ons behandelde. Ook Sheila wilde jarenlang geen contact met hem, maar vlak voordat hij overleed, heeft ze hem weer opgezocht. Ze deed dat zonder mij dat te vertellen, terwijl wij altijd heel erg close waren. Ik heb dat als verraad gevoeld…”

Ook met haar broer had ze geen contact meer. “Met mijn broer Gert jr. wil ik geen contact meer. Hij ontspoorde en werd enkele jaren geleden veroordeeld, nadat er kinderporno op zijn computer was gevonden. Afschuwelijk. Ik ben enorm geschrokken. Hij past niet meer in mijn leven. Ik neem het hem kwalijk dat hij te ver is gegaan, hoewel ik weet dat ook hij een slachtoffer moet zijn van het onverantwoorde leven dat mijn ouders met elkaar en met ons hebben geleid. Mijn zus, mijn broer en ik hebben geen stabiele jeugd gekend. Alle drie hebben we daardoor moeite gehad om als volwassen mensen onze draai in het leven te vinden. Dat verwijt ik mijn ouders, die ons, zonder dat ze zich dat misschien hebben gerealiseerd, veel schade hebben berokkend,” aldus Sandra Timmerman in de docu.