Na vier jaar vruchtbaarheidsbehandelingen maakt CORONA Escha, de vrouw van Danny Vera, zwanger

0

Over drie maanden hopen Danny Vera en zijn vrouw Escha hun eerste kindje te verwelkomen. En dat is bijna een wonder, want Danny en Escha hadden na vier jaar vruchtbaarheidsbehandelingen in het ziekenhuis de hoop op een baby al bijna opgegeven. Maar juist het coronavirus bleek het wondermiddel waardoor Escha spontaan zwanger werd.

Danny en zijn vrouw Escha Tanihatu, met wie hij in 2013 trouwde, kennen elkaar bijna zeventien jaar.  Het succes dat Danny nu heeft hebben ze echt samen opgebouwd. Ruim vier geleden besloten ze dat e toe waren aan een kind in hun relatie, maar al snel bleek dat spontaan zwanger worden er niet in zat. het stel ging de medische molen in, maar tevergeefs, zo vertelt Danny deze week in Story.


‘Vier jaar lang hebben we in het ziekenhuis vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan zodat Escha zwanger kon raken. Dat gebeurde niet. We kregen in februari van dit jaar te horen dat we een nieuw traject in zouden gaan. Daarop waren we ons aan het voorbereiden toen alles vanwege corona werd gecanceld. Dat was heel bizar, maar het is uiteindelijk ook ons geluk geweest.”

Dan: “Door corona kwamen we allebei thuis te zitten. Optredens gingen niet door, het studiowerk werd afgelast. Van een zeer ongeregeld leven werd ons leven ineens heel geregeld. Normale nachten, overdag thuis en alles was rustig. Totaal geen hectiek. En toen werd Escha zwanger. Gewoon via de natuurlijke weg. Geen vruchtbaarheidsbehandeling, helemaal niets. We begrepen er niets van. We waren natuurlijk door het dolle, maar waarom was het nu wel gelukt? En al die jaren niet?”


De gynaecoloog gaf uitleg: juist de corona-uitbraak zou best een de reden kunnen zijn geweest dat Escha nu spontaan zwanger was geworden. Danny Vera: “Stellen die een heel onregelmatig leven leiden, kunnen moeilijker zwanger raken. Omdat het dag- en nachtritme bijna omgekeerd is. Dat klopte ook wel bij ons. Escha is niet alleen mijn vrouw, maar ook mijn managen We gaan overal samen naartoe. Mijn ritme is dus ook haar ritme. Maar door corona kregen we een ander ritme. ’s Nachts slapen en overdag werken of klussen in ons huis. En dat bleek voor ons het wondermiddel.”

De wieg van hun zoon of dochter komt in het ouderlijk huis van de Zeeuwse zanger te staan. Danny kind groeit op op dezelfde piek als waar de zanger groot geworden is. Danny en Escha weten ook al of ze een zoon of dochter krijgen, maar het geslacht van de baby hebben ze alleen aan naaste familie gedeeld en  verder met niemand.

Danny werkte de afgelopen vcoronamaanden ook aan zijn nieuwe album waarvan de single The Weight inmiddels is verschenen. ‘Dit nummer gaat over mij en hoe ik me voel. Het is bij mij altijd autobiografisch, omdat ik niet over anderen kan schrijven. Ik voel dan niet wat zij voelen. Dit nummer gaat over onverwerkt verlies. Ik dacht dat ik de dood van mijn ouders een piek had gegeven. Maar nu we een kindje krijgen, merk ik dat ze weer heel veel in mijn gedachten zijn en dat ik het zo ontzettend jammer vind dat zij dit niet mogen meemaken. Dan blijkt dat het verdriet nog altijd aanwezig is en niet verwerkt,” zegt hij in het weekblad.