Na Theo Maassen doet ook ADRIAAN VAN DIS Zomergasten niet vanwege extreme duizelingen

0

(Beeld: Reinier van Brummelen/VPRO)

Theo Maassen haakte af als presentator vanwege vermeend huiselijk geweld. Opvolger Adriaan van Dis gaat het programma niet presenteren vanwege gezondheidsproblemen. De presentatie van het programma wordt nu overgenomen door oud-presentatoren.


Adriaan van Dis, die Theo Maassen dit jaar zou opvolgen bij VPRO Zomergasten, zal dit seizoen toch niet gaan presenteren wegens gezondheidsredenen. Het besluit is genomen door Adriaan “op advies van behandelende specialisten”. Van Dis heeft last van extreme duizelingen.

“De VPRO vindt dit uiteraard jammer maar de gezondheid van Adriaan staat voorop. De VPRO wenst hem een goed herstel”, aldus de omroep in een verklaring. Wat de 77-jarige schrijver precies heeft is niet bekend. “Tot mijn grote spijt moet ik nu pas op de plaats maken. Ik verwacht een spoedig herstel”, zegt Adriaan in een persbericht.


De presentatie van het programma wordt nu overgenomen door oud-presentatoren Janine Abbring, Jelle Brandt Corstius, Hanneke Groenteman, Peter van Ingen, Margriet van der Linden en Joris Luyendijk. Het seizoen is vanaf 21 juli te zien. Wie te gast zijn, wordt later bekendgemaakt.

Vorig jaar werd Zomergasten voor het eerst gepresenteerd door Theo Maassen. In maart werd bekend dat Theo stopt als presentator van het interviewprogramma door de ophef ontstaan over zijn privéleven. Weekblad Privé meldde dat de cabaretier zich schuldig zou hebben gemaakt aan huiselijk geweld.