Na roofoverval: Gordon doodsbang voor uitlekken naaktfoto’s

0

(Beeld: Instagram Gordon)

Gordon is nog altijd doodsbang voor het uitlekken van naaktfoto’s gemaakt op de dag dat hij in zijn Amsterdamse woning overvallen werd en naakt werd vastgebonden op een stoel in zijn eigen huis. De zanger is ook nog altijd bang en angstig. “Zelfs in mijn eigen huis in Blaricum. Ik doe ’s avonds mijn gordijnen en luiken dicht, bang dat ze door mijn ramen schieten.”


Nadat de overvallers vertrokken waren kon de zanger zichzelf bevrijden en rende in paniek naakt de straat op, vertelt hij aan Privé TV. Twintig minuten lang stond hij naakt in de Paulus Potterstraat, hartje Amsterdam. “Het meest heftige was voor mij het feit dat ik compleet naakt de straat op ben gelopen, om hulp heb geroepen en dat er niemand stopte. Dat was voor mij het allerergste”, vertelt de entertainer .

Pas na een minuut of twintig kwam er hulp. “De eerste die stopte was een jongen op zijn fiets en dat was echt na een kwartier of twintig minuten. Ja, zo lang heb ik op straat gestaan. Taxichauffeurs reden door en lachten me uit, fietsers kwamen voorbij en keken om van: wat is dit?!”


Gordon vreest nog altijd dat er foto’s van hem gemaakt zijn. “Het is een mirakel dat er geen foto’s van me zijn gemaakt. Dat is nog mijn grootste angst geweest ook, want ik stond daar poedelnaakt op straat gewoon. Moet je je voorstellen wat dat met je doet als mens.”

Direct nadat de overval op Gordon in het nieuws kwam gingen er geruchten dat het zou gaan om een uit de hand gelopen date via homodatingplatformen als Grindr of Bullchat. Ook al omdat Gordon naakt werd vastgebonden door zijn belagers. Werd dat eerst ontkend nu zegt Gordon op Radio 538: “Ik ga niet in op roddels.”

Op die zender vertelde Gordon ook dat hij er nog steeds niet helemaal bovenop is. “Het gaat heel erg op en af. Als je zoiets traumatisch meemaakt, ben je eerst van slag. Het heeft zo’n impact op mijn leven gehad, dat kan ik je niet uitleggen. Ik ben enorm bang en angstig, zelfs in mijn eigen huis in Blaricum.” ()  “Ik doe ’s avonds mijn gordijnen en luiken dicht, bang dat ze door mijn ramen schieten. Dat soort krankzinnige ideeën krijg je.”

Gelukkig voor Gordon staat hj er niet alleen voor. “Mijn beste vriend Patrick is de eerste weken bij me gebleven. Er is altijd wel iemand bij me. Soms weet ik niet wie het is, ha ha ha.”

De 23-jarige man die verdacht wordt van de gewelddadige beroving op Gordon zit nog in de cel. De man werd op donderdag 1 oktober aangehouden en een dag later al voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot toen het voorarrest met veertien dagen te verlengen. Daar kwam op 14 oktober nog eens negentig dagen bij.Eind september werd de zanger/presentator ‘s nachts in zijn appartement in Amsterdam-Zuid overvallen. De indringers zouden hem hebben mishandeld en zijn pinpas, creditcards en sieraden hebben meegenomen, waaronder een Rolexhorloge. Bij de beroving zou nog een tweede verdachte zijn betrokken. die loopt nog vrij rond.

De zanger sprak van een nachtmerrie. “Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten maar ze bleven maar tegen me schreeuwen.”