Na racismerel: Talpa schrapt laatste uitzending Veronica Inside

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Veronica Inside is maandag niet op de buis te zien nu het programma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp onder vuur ligt. “Even rust in de tent’’, zei directeur Marco Louwerens vanochtend op Radio 538. “Ik heb gezegd: jongens, we hebben zo’n heftige week achter de rug, het is zo pittig geweest, dus we gaan maandag schrappen. Dan kan iedereen tot bedaren komen.” 


Louwerens, die in de uitzendingen van VI immer gekscherend ‘directeurtje’ wordt genoemd, heeft gisteravond een gesprek gehad met het VI-trio in Dordrecht, nadat de drie mannen daar een praatshow voor de businessclub van FC Twente hadden gehouden. “Ik heb gezegd: jongens, we hebben zo’n heftige week achter de rug, het is zo pittig geweest, dus we gaan maandag schrappen. Dan kan iedereen tot bedaren komen.” 
De intentie blijft om volgend jaar verder te gaan. “Ze hebben het even flink aan de stok met elkaar, maar dat is ook hun charme. Dat is wie zij zijn, ze spelen geen toneel. Ze maken ruzie met elkaar. En daarom was het gesprek van gisteren ook goed, ik heb een goed gevoel over ná de zomer. Maar als je nu weer een uitzending zou maken maandag, zo dicht erop, dan wordt alles uitvergroot en dat lijkt me geen goed idee”, zegt Louwerens.
Derksen vroeg Talpa gisteren al de uitzending van maandag te schrappen. 

Derksen, Genee en Gijp spreken volgens Louwerens niet vaak ‘echt’ met elkaar. “,Als ze dat wel doen, zoals gisteren, dan wordt de lucht geklaard. Over een paar weken ga ik weer even langs Grolloo, Soest en Dordrecht (de woonplaatsen van het trio) om verder te praten.” Hij geeft de huidige ruzie ‘een dikke 7,5′. 

Na de uitzending van afgelopen maandag kregen Wilfred, René en Johan ruzie. In de show stond het thema racisme centraal en probeerde Wilfred een open gesprek over het onderwerp te leiden tussen Johan en René, advocate Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta. Volgens Gijp en Derksen nam hij echter te veel afstand en ze voelden zich in de steek gelaten. René van der Gijp zei later dat het de laatste uitzending was waar hij en Johan aan zouden meewerken.


René van der Gijp lijkt nooit meer aan te schuiven bij Veronica Inside. De analist is na het  ‘verzoeningsgesprek’ met Wilfred Genee niet bijgedraaid.

“Wilfred heeft het programma opgeblazen”, zegt Van der Gijp in De Telegraaf. Van der Gijp sluit niet uit dat hij in een ander format nog wel met Genee zal samenwerken. “Maar dan is dat in een andere vorm, want dit gaat gewoon echt niet meer. Ik had het er vanmiddag met Jan Boskamp over en hij denkt er net zo over”, aldus ‘Gijp’, die blij is dat er geen reclameblokken waren tijdens de afgelopen uitzending. “Dan had Johan Wilfred op zijn bek geslagen en weggegaan en ik waarschijnlijk ook.”

Genee wil niets kwijt over het gesprek dat het drietal woensdag had. “Ik kies er niet voor om dat via de media te bespreken.”

Share.