Na PROMES opnieuw Oranje-international achter de tralies voor cocaïnesmokkel

0

(Beeld: WP/Paul Blank)

De politie in Rotterdam heeft oud-profvoetballer en ex-international David Mendes da Silva (40) gearresteerd op verdenking van een reeks ernstige strafbare feiten, waaronder drugshandel en witwassen. Da Silva is na Quicy Promes de twee Oranje international die verdacht wordt van betrokkenheid bij drugshandel.


De Telegraaf schrijft dat Da Silva afgelopen donderdag aangehouden op zijn 40ste verjaardagsfeest omdat hij mogelijk wilde vluchten.

De naam van de zevenvoudig international van Oranje kwam naar voren in een onderzoek naar grootschalige cocaïnehandel waarbij  duizenden kilo’s coke via de haven van Rotterdam ons land binnengesmokkeld. Da Silva nam de laatste weken grote geldbedragen cash op wat de recherche deed vermoeden dat hij een vlucht naar het buitenland voorbereidde. De voetballer is volgens de recherche ook betrokken bij de malafide illegale goksite Edobet.


Da Silva speelde voor Ajax, AZ, Sparta, Red Bull Salzburg en Panathinaikos en debuteerde in 2007 onder bondscoach Marco van Basten in het Nederlands Elftal. Hij kwam zeven keer in Oranje uit. Mendes da Silva wordt maandag voorgeleid. Als de oud-international schuldig wordt bevonden aan de verdenkingen, hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd.

Voetballer Quincy Promes (30) wordt ook verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Afgelopen maart werd bekend dat Promes mogelijk de financier is van een onderschepte partij van 4000 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen. Die werd in het voorjaar van april 2020 gepakt. Volgens opsporingsbronnen zouden ook familieleden van Promes hebben geïnvesteerd in de onderschepte partij drugs.

Oud-Ajacied Quincy Promes werd er toen al van verdacht zijn neef te hebben gestoken tijdens een familiefeest eind juli 2020 in Abcoude. Bij dat steekincident liep de neef fors knieletsel op. Naast poging tot moord wordt Promes nu ook verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.