Na ontkennen mishandeling van zijn NICOL: PETER GILLIS geeft ’incident in de privésfeer’ toch toe

0

Bijna een maand lang ontkende Massa is Kassa-ster Gillis dat hij de man was die in de nacht van 29 mei in de boeien geslagen zou zijn op zijn eigen vakantiepark Prinsenmeer in Ommel omdat hij vriendin Nicol mishandeld zou hebben. Gillis en Kremers deden de verhalen af als ‘onzin’ en ‘niet waar’. Maar nu de mishandeling vrijdag 12 augustus voor de rechter komt haalt Gillis bakzeil en geeft hij ‘het incident in de privésfeer’ toe.

“De heer Gillis en zijn partner Nicol betreuren dat een incident in de privésfeer in mei van dit jaar heeft geleid tot inschakeling van de politie. Er is geen aangifte gedaan, en strafvervolging vindt dan ook plaats tegen de wil van alle betrokkenen”, stelt Gillis advocaat Van de Biezenbos na berichtgeving van BN/De Stem. Dat laatste klopt maar het Openbaar Ministerie (OM) vond de feiten dusdanig ernstig dat zij zelf tot vervolging van Gillis over gingen.


Advocaat Van de Biezenbos die ook laat weten dat de eerder geplande inhoudelijke behandeling van de zaak, vrijdag 12 augustus, geen doorgang zal hebben. “Op verzoek van de verdediging dient er eerst meer duidelijkheid te komen door het horen van een getuige. Het verzoek daartoe is al ingewilligd door de rechtbank. De zaak zal daarom op 12 augustus niet inhoudelijk worden behandeld. Wanneer het komt tot een nieuwe zitting is nog niet bekend.”

Het OM liet maandag al weten dat er desondanks toch een zitting op 12 augustus gepland staat in de rechtbank van Den Bosch. Hier zal het OM de tenlastelegging voordragen. Dan zal Nederland weten wat de exacte verdenking is tegen de 60-jarige verdachte Peter Gillis.


Vorige maand verschenen op internet verhalen dat Gillis in de nacht van 29 mei zijn partner Nicol zou hebben mishandeld. Gillis werd om 03.00 ’s nachts afgevoerd naar de cel. Peter en Nicol ontkenden, zelfs de arrestatie, met klem. Ze deden de berichtgeving af als ‘onzin’ en ‘niet waar’.

Net als zijn vriendin Nicol bracht Gillis daarom de door hen zelf bedachte ‘code rood’ naar buiten, bedoeld voor als er echt he-le-maal niets klopt van de berichtgeving over hen in de media. “Om dit dan zo glashard te zeggen… Dan gaan we natuurlijk nooit meer iets geloven wat zo’n man zegt”, zei Bart Ettekoven, de hoofdredacteur van de Weekend, eerder. Boulevard-gezicht Rob Goossens: “Die zelfbedachte ‘code rood’ stelt dus geen klote voor. Weten we dat ook weer.”

Of de rechtszaak invloed heeft op de tv-carrière van Gillis is nog niet duidelijk. SBS dat Massa is Kassa op de buis brengt vindt dat het ’nu geen enkele zin heeft om te speculeren’. “Pas als Nicol later deze maand een verklaring aflegt bij de rechter commissaris weten we meer. Laten we vooral voorzichtig zijn met oordelen tot de feiten duidelijk zijn”, aldus een woordvoerder.