Na meer dan 2 jaar wachten – ASTRID JOOSTEN (64) getrouwd: ‘Dit is geen avontuurtje voor een of twee jaar’

0

Astrid Joosten en haar partner Rob Peters zijn op een mooie zondag in mei met hun familie en beste vrienden getrouwd, nadat ze hun bruiloft meerdere keren moesten uitstellen vanwege de coronacrisis. “We we­ten dat dit geen gezellig avontuur­tje voor een of twee jaar is.”

“Als je jong trouwt, ben je misschien heel verwachtingsvol met een portie naïviteit. In onze levensfase heb je van alles meegemaakt, je hebt bagage, mensenkennis, bent in balans”, zegt de 2 voor 12-presentatrice over het huwelijk met Peters tegen het blad Nouveau. “We we­ten dat dit geen gezellig avontuur­tje voor een of twee jaar is.”


Astrid Joosten heeft haar huwelijk met vriend Rob Peters al twee keer uitgesteld. De eerste keer gebeurde dat zelfs nadat de kaarten al waren verstuurd. ‘Zonder corona was ik al maanden getrouwd!’, zegt Astrid.

De trouwjurk hing dus ook al bijna twee jaar te wachten, geshopt in slechts drie kwartier, zo vertelde Astrid eerder in Nouveau. “Ik ben heel besluit­vaardig. Ik ben met mijn beste vriendin Sylvia Tóth, die ook getuige is, gaan shoppen in een zaak bij mij in de buurt. Daar heb ik vier jurken gepast. Op zeker moment zei de verkoopster dat ze een totaal ander voorstel had. Ze kwam met een jurk zonder toeters en bellen, die ze meer bij mij vond pas­sen. Ik trok ‘m aan, keek in de spiegel en dacht: dit is ‘m,’ vertelt ze in het blad.


Rob ging al eind 2019 tijdens een safari in Afrika op zijn knieën voor Astrid. ‘We zaten op het strand te eten, en opeens zat hij op zijn knie naast me, met een ring. Hij was er zo zeker van dat hij met mij oud wil worden, dat hij dacht: ik laat een mooie ring maken, trek de stoute schoenen aan en vraag haar’, blikt Astrid terug in De Telegraaf-bijlage Vrouw.

Het aanzoek kwam als een verrassing voor Astrid Joosten (62). ‘Ik zag het helemaal niet aankomen en was natuurlijk geëmotioneerd. Maar het voelt zo goed tussen ons dat ik alleen maar volmondig ‘ja’ kon zeggen. Trouwen is zo’n bezegeling van wat wij samen hebben.’

De bruiloft werd voor juni 2020 gepland. ‘De kaarten waren al rondgestuurd, mijn jurk was uitgezocht, alles was klaar. Maar toen kwam corona en hebben we het verzet naar september. Uiteindelijk hebben we die datum ook weer gecanceld, want het was nog steeds niet mogelijk om een beetje op een gezellige manier te trouwen. Wij willen wel door iedereen gefeliciteerd en gezoend kunnen worden.’ Dat is nu dus gebeurd.

De presentatrice verloor in 2012 haar man Willem Ennes aan alvleesklierkanker. Met hem was ze meer dan twintig jaar samen. Astrid is sinds 2018 samen met Rob.