Na Dirk Kuijt: Ook huwelijk PIERRE VAN HOOIJDONK op de klippen gelopen

0

Het regen voetbalscheidingen… Na Dirk Kuijt (39) die afgelopen week zijn scheiding bekendmaakte met zijn vrouw Gertrude, is deze week ook de jarenlange relatie van Pierre van Hooijdonk (50) en zijn partner Corine Wielaard definitief geklapt. Ook zij maken de gang na de rechter om te gaan scheiden.

Het huwelijk verkeert al bijna 20 jaar in zwaar weer. In 2003 gingen er al hardnekkige geruchten dat er een scheiding op de loer zou liggen. En eind vorig jaar leek de koek definitief op toen Pierre in de media zei: “Er hangt inderdaad een donkere wolk boven onze relatie. Maar Corine en ik zijn nog niet uit elkaar en hopelijk komt het ook niet zo ver. Maar we verkeren inderdaad in een relatiecrisis, zoals dat doorgaans wordt genoemd.”


Pierre en Corine woonden toen nog wel onder een dak, maar sliepen al niet meer samen in één bed. Waarom de relatie in een crisis zat vertelde Pierre niet maar hij wil wel één ding benadrukken: “Er zijn geen andere partners in het spel. Dit is echt iets tussen Corine en mij.”

IN het afgelopen half jaar probeerden Piere en Corine alsnog hun relatie te redden, maar tevergeefs. ‘Onze relatie is voorbij,’ vertelt Pierre deze week aan Story. ‘We hebben er samen hard aan proberen te werken, maar zijn tot de conclusie gekomen dat dit het beste is voor ons beiden. Er is geen ander in het spel, maar de koek was op na een relatie van dertig jaar.’


Pierre van Hooijdonk heeft twee kinderen met zijn vrouw Corine Wielaard. Dochter Fay is vooral op de hockeyvelden te vinden, maar zoon Sidney is net als papa Pierre een talentvol voetballer. Tegenwoordig is Sidney, die zelfs het vrijtrappenspecialisten-DNA van vaderlief heeft overgenomen, sterspeler bij NAC Breda, de club waar het voor Pierre ook ooit allemaal begon.

De in Steenbergen geboren Pierre van Hooijdonk zag in 1969 het levenslicht. In 1991 hing de centrumspits zijn kicksen aan de wilgen, na een roemruchte carrière die hem langs onder meer NAC, Celtic, Nottingham Forest, Vitesse, Benfica, Feyenoord en Fenerbahçe bracht. Tevens speelde hij 46 interlands voor Oranje.

Inmiddels is Pierre vast gezicht aan tafel bij het NOS Studio Voetbal, van tafelheer Sjoerd van Ramshorst. Verder zit hij regelmatig op de tribune bij NAC voor zoon Sidney, staat hij langs de hockeyvelden voor dochter Fay