Na hersenbloeding in vliegtuig: CARMEN PFAFF moet nog zeker zes maanden revalideren

0

(Beeld: VTM)

Carmen Pfaff is terug in België nadat ze enkele weken geleden op een vlucht naar Mallorca een hersenbloeding kreeg. Thuis is Carmen nog niet, want haar wacht eerst nog een revalidatie van minimaal een half jaar.


Dochter Kelly zegt vandaag in het Vlaamse Dag Allemaal: ‘Je kan het het best vergelijken met een overstroming. Terwijl het water zieh langzaam terugtrekt, wordt de eventuele onderliggende schade duidelijk. Er wacht haar nog een revalidatie van minstens zes maanden.’ Voorlopig verblijft Carmen dan ook op de afdeling neurologie onder strikt toezicht.

Het ziekenhuis is inmiddels bekend terrein voor Carmen. Osteoporose zorgt ervoor dat haar lichaam er de jongste tien jaar enorm op achteruit is gegaan. En daar heeft Carmen het moeilijk mee.


Eind vorig jaar vertelde ze in het Vlaamse Tv Familie dat ze het steeds moeilijker had met haar fysieke aftakeling. ‘Een dag zonder pijn, dat ken ik met.’. Een val in de keuken bezorgde haar een barst in haar sleutelbeen. ‘Ik heb ermee leren leven’, zei ze. ‘Ik ben daarvoor naar de psychiater geweest. Hij vertelde me dat ik die handicap gewoon moet aanvaarden. Want het is zo: ik ben voor 66% gehandicapt. Van elke dag het beste maken, daar komt het nu op neer.’