Na dronken nacht met dj MARTIN GARRIX – MAX VERSTAPPEN: ‘Misschien had ik dat laatste drankje niet moeten nemen’

0

(Beeld: Red Bull Pool Content/Getty Images)

Uren nadat hij zijn eerste wereldtitel had gegrepen -in de allerlaatste ronde van de allerlaatste race- gingen alle remmen los bij Max Verstappen. “Misschien had ik dat laatste drankje niet moeten nemen,” zei de 24-jarige Red Bull-coureur bijna 24 uur na de grootste triomf uit zijn leven.


Desondnaks schoof Verstappen aan voor een speciaal Zoom-moment. Zijn eerste interview als wereldkampioen Formule 1.
Het was hem ook niet meer aan te zien dat hij iets te diep in het glaasje had gekeken en bij het opkomen van de zon in Abu Dabhi nog in het zwembad lag met vriend en dj Martin Garrix. Samen met vriendin Kelly Piguet en familie genoot hij na een lang en slopend seizoen van een welverdiend kampioensfeestje. “Om eerlijk te zijn voel ik me nog niet honderd procent. Het was een lange nacht. Maar ach, dat hoort er allemaal bij, hè?.”

Vandaag, dinsdag, moet hij in Abu Dhabi aantreden op het Yas Marina Circuit voor een testdag. Donderdag wacht in Parijs de officiële prijsuitreiking van de FIA. Of hij ook naar Nederland komt om gehuldigd te worden? “Daar moet ik ook nog even niet aan denken, hoor. Eerst even herstellen van gisteravond.” Er bestaat wel een grote kans dat Verstappen nog ontvangen wordt door koning Willem-Alexander.


Pas uren na de finish konden de champagneflessen worden ontkurkt na de vergeefse protesten van het Mercedes-team van Lewis Hamilton. die protesten voelen voor Verstappen niet als een smet op zijn wereldtitel. “Het tast mijn goede gevoel echt niet aan. Als team hebben wij niets verkeerd gedaan. We deden gewoon wat we moesten doen toen de lichten weer op groen gingen. Wat er is gebeurd, vat vooral goed samen wat voor bizar en intens jaar het is geweest. Red Bull en Mercedes zijn allebei tot het gaatje gegaan. Het heeft volgens mij een geweldig gevecht opgeleverd.”

Voor Hamilton had Max vriendelijke woorden over. “Lewis is een fantastische sportman, al had hij het na de race ongetwijfeld zwaar. Ik denk wel dat het scheelt dat hij al zeven titels op zak heeft. Als ik op zo’n manier had verloren, was het pijnlijker geweest. () Lewis en ik hebben onze momenten gehad, we hebben elkaar tot de limiet gedreven, maar we hebben ook veel respect voor elkaar. Ik heb ervan genoten om tegen hem te racen.”