Na dertien samen gaan TOM DUMOULIN en THANEE scheiden (breuk komt als complete verrassing voor wielrenner)

0

(Beeld: Facebook)

Tom Dumoulin zette eerder dit jaar een punt achter zijn carrière als wielrenner en nu ook achter zijn huwelijk met Thanee van Hulst met wie hij in 2018 in het huwelijk trad. De breuk kwam voor Dumoulin als een complete verrassing getuige zijn “Als je me dit vijf maanden geleden had gezegd, had ik je niet geloofd.” De twee waren dertien jaar samen.


De 31-jarige Dumoulin maakte in juni bekend te stoppen met wielrennen en zag de breuk met Van Hulst niet aankomen, zo vertelt hij dit weekend in een vraaggesprek met NRC. “Ik hoopte altijd dat ik niet een van die wielrenners zou worden die na het beëindigen van zijn carrière zou gaan scheiden. Maar dat is helaas toch wel het geval. Misschien komt er nog wel een periode dat het verdrietig en pijnlijk wordt. En dat mag er dan ook zijn.”” De breuk mag voor Tom als een verrassing zijn gekomen hij is “gelukkiger dan ooit”. “Ik begin met een volledig blanco bladzijde, en waar ik dan heen ga, ik heb geen idee. Dat wil ik graag zo laten, omdat het fijn voelt.”

Dumoulin won als wielrenner in alle grote ronden etappes en schreef in 2017 de Giro d’Italia op zijn naam. Ook werd hij wereldkampioen tijdrijden (2017) en veroverde hij bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro en die van Tokio een zilveren medaille op de individuele tijdrit.


Thanee, de nu ex van de wielrenner, kreeg voor de koers altijd een appje van haar Tom. “Voordat ik met mijn planning begin, app ik meestal mijn vriendin nog even. Ik vind dat belangrijk, dat ze weet hoe ik me voel én dat ze me nog even succes wenst. Ik wacht vaak nog even op het antwoord. En als ik het niet meteen krijg, dan kijk ik vlak voor de start nog eventjes op mijn telefoon. Als ik dan nog niets heb gehoord dan denk ik niet dat ik minder presteer, maar het is wel fijn om haar appje even te lezen. Ik vind dat prettig.”