In zaak mishandeling vriendin Jamie: Spaanse rechter laat LIl’ Kleine vrij

0

Een Spaanse rechter op Ibiza heeft Lil’ Kleine vrijgelaten. Na een nacht in de cel bij Guardia Civil te hebben doorgebracht werd Lil’ Kleine maandagmorgen overgebracht naar de rechtbank van Ibiza om zich te verantwoorden voor het mishandelen van zijn vriendin Jamie Vaes in een kamer van het Uko-hotel op Ibiza. Een rechter besliste dat Kleine moest worden vrijgelaten. Of dit in afwachting van een mogelijke rechtszaak is, is onduidelijk. Onduidelijk is ook of Jamie Vaes mogelijk haar aanklacht van mishandeling heeft ingetrokken.

Lil’ Kleine (26) werd zaterdagnacht rond 03.00 uur gearresteerd door de Spaanse politie na een openingsfeest van hotel Oku in San Antonio, Ibiza. Dat schrijft de plaatselijke nieuwssite ‘Periódico de Ibiza’. Periódico de Ibiza weet  dat Lil’ Kleine is opgepakt als de vermeende dader van mishandeling, nadat zijn partner Jaimie Vaes de politie vertelde door hem te zijn geslagen in het hotel in Sant Antoni. Verhalen willen dat de dronken KLeine haar met een fles op haar hoofd zou hebben geslagen. Lil’ Kleine zou ook haar telefoon hebben vernield.


Volgens ooggetuigen, zo schrijft De Telegraaf, kwam Jaimie gewond en bebloed de hotellobby inrennen, waarna de receptioniste van het hotel de politie belden. De rapper zou zich hebben verstopt in het hotel, maar gevonden door de politie, die hem vervolgens zou hebben opgepakt.

‘Ook wij zijn op de hoogte van een voorval tussen Lil’ Kleine en Jaimie Vaes’, laat de manager van Kleine en Jaimie aan AD.nl weten. ‘Op dit moment wachten wij op verdere details. Wel liet Jaimie ons weten dat het goed met haar gaat.’ De advocaat van Lil’ Kleine in Nederland, Nienke Hoogervorst, zegt geen verder commentaar te willen geven. Het hotel weigert dat ook. Het luxe vijfsterrenhotel Oku gaat deze zomer open, maar nodigde alvast beroemdheden uit om ‘proef te slapen’, schreef Chantal Bles op Instagram. Ook Estelle Cruijff deelde de afgelopen dagen foto’s vanuit het resort.


Eind vorig jaar kwam de rapper ook al in opspraak in verband met een geweldsdelict. Een 28-jarige Amsterdammer deed in oktober 2020 aangifte van een mishandeling op 7 december 2019 door Kleine. Het vermeende slachtoffer zegt in de aangifte dat hij toen hij club Olivia op het Rembrandtplein binnenkwam, per ongeluk tegen Lil Kleine’s verloofde Jaimie Vaes aanbotste.  Toen de man later de discotheek verliet, zou Lil Kleine hem hebben aangewezen bij vrienden, waarna de man werd aangevallen.

Zijn manager Nathan Moszkowicz liet weten dat de rapper destijds eenmalig is verhoord. De rapper zou hebben ontkend geweld te hebben gebruikt. De zaak ligt nog bij het Openbaar Ministerie die moet beslissen of Kleine vervolgd wordt.

Lil’ Kleine en Jaimie hebben al vijf jaar een relatie en kennen elkaar al ongeveer twaalf jaar. In 2018 verloofden ze zich, het jaar daarna kregen ze zoontje Lío. De toen al gelande bruiloft werd, eerst vanwege de zwangerschap en later de coronacrisis, steeds uitgesteld.