GORDON over seks met na grensoverschrijdend gedrag bij Ajax vertrokken MARC OVERMARS: ‘We hebben een beetje geklooid’

0

Over de bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag vertrokken technisch directeur Marc Overmars ging ook het gerucht dat hij seks met Gordon zou hebben. Beiden ontkenden destijds in alle toonaarden, maar Gordon daar op terug. ‘Het enige wat we deden was een beetje klooien in een club in Amsterdam’.

Marc Overmars is per direct vertrokken bij Ajax. De succesvolle technisch directeur heeft zijn onlangs verlengde contract zondagavond laat ingeleverd omdat hij ‘gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s heeft verstuurd’.


In een verklaring op de website van de Amsterdammers laat Overmars (49) weten: “Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag, en hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk.”

“Ik bied mijn excuses aan”, gaat de voetbalbestuurder verder. ,,Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax.


September 2020 kwam Overmars in het nieuws omdat Gordon beweerde dat hij met de getrouwde en vader van twee kinderen zijnde Marc Overmars een korte affaire zou hebben gehad. In De Cor Podcast van profvoetballers Thomas Verhaar verhaalde  Gordon over zijn verregaande persoonlijke ervaringen met voetballers, die bekendstaan als honderd procent vrouwenliefhebbers. Marc Overmars, Dani en Cristiano Ronaldo allemaal passeren ze de revue.

‘Ik ken Frank en Ronald de Boer erg goed,’ vertelde Gordon in De Cor Podcast. ‘Daar heb ik vreselijk veel feestjes mee gehad. Dat is ook een leuk verhaal: hun trainer destijds was Jan Wouters, en zij mochten niet uit. Maar ik had het op die heerlijke Dani da Cruz Carvalho voorzien, uit Portugal. Toen heb ik ze stiekem opgehaald, met een busje. Vervolgens heb ik ze mee naar mijn huis genomen en ben ik helemaal naar de kloten met die Dani gegaan. Dani kwam iets later naar huis, zeg maar, hahaha. Jan Wouters was helemaal boos op me, want ze presteerden de volgende dag voor geen meter…’

Ook gaat hij in op het gerucht dat hij een relatie zou hebben gehad met Marc Overmars, de voormalige aanvaller van Ajax, FC Barcelona, Arsenal en het Nederlands elftal, tot gisteren directeur voetbalzaken bij Ajax. Een relatie die eerder in het nieuws kwam, maar zowel door Gordon als Overmars ontkend werd.

Maar dat was blijkbaar niet het ware verhaal. ‘Hij is daar heel erg mee gepest,’ vertelt Gordon in De Cor Podcast. ‘Dan praat ik over meer dan vijfentwintig jaar geleden. Het enige wat we deden was een beetje klooien in een club in Amsterdam. Dat is mensen toen opgevallen, waarna er verteld werd dat we seks zouden hebben gehad. Maar dat is absolute bullshit. Hij is echt gepest, tot op de dag van vandaag. Ze zongen in de kleedkamer ‘Kon ik maar even bij je zijn’. Ik was toen een opkomende artiest, dan praat je over begin jaren negentig, en was overdonderd dat ik met dit verhaal in alle bladen stond. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik vond het vooral heel erg lullig voor hem. Dat is ontzettend uit zijn verband gerukt. Maar goed, hij heeft er niet minder om gevoetbald.’