WITTE ROOK – Veronica Inside keert na de zomer terug

0


UPDATE 2 Veronica Inside keert na de zomerstop gewoon weer terug op de buis met het vertrouwde duo Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. Dat maakt Talpa Network-baas John de Mol bekend in een persbericht. Vanaf 11 september zitten ze weer met elkaar aan tafel. John de Mol laat in het persbericht weten: “Onderling vertrouwen en een goede chemie tussen deze mannen vormen de basis waarop ze al zo’n 13 jaar lang succesvol zijn, met alle ups en downs van dien. Dat heb ik met name Johan ook voorgehouden; het zou zonde zijn wanneer één uitzonderlijk conflict het einde van dit programma had betekend. Ik ben vooral blij voor die grote schare fans, waaronder ikzelf, dat de mannen straks weer met elkaar aan tafel gaan zitten. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de chemie tussen dit illustere trio weer voelbaar zal zijn.”

UPDATE – Het overleg over de toekomst van Veronica Inside heeft donderdagmiddag niet tot een doorbraak geleid. Vrijdag vergaderen Johan Derksen, Wilfred Genee, en René van der Gijp verder – dan mét de Talpa-directie.  Het trio kwam donderdag ruim twee uur samen in een hotel in de buurt van het vakantieadres van Wilfred . Hoewel de mannen inhoudelijk weinig kwijt wilden over hun overleg, werd wel duidelijk dat die optie van tafel is. „Is geen optie”, was René van der Gijp duidelijk tegen een verslaggever van RTL Boulevard. “Volgens mij zijn wij er wel uit, we moeten alleen morgen nog even kijken hoe de directie daar tegenaan kijkt”, aldus Van der Gijp, die dat vervolgens toch weer nuanceerde. “Het blijft moeilijk, anders waren we er nu wel uit geweest.” Talpa heeft het trio een ultimatum gesteld: ze moeten uiterlijk vrijdag met een oplossing komen voor de onderlinge vertrouwensbreuk.

EERDER VERHAAL – D DAY! Vanavond zittende mannen van Veronica Inside, Genee, Derksen en Van der Gijp, maar weer eens om tafel om zich te bezinnen over de toekomst van het programma. Maar dat het van de buis verdwijnt na de racismerel lijkt inmiddels zo goed als onbestaanbaar al was het maar omdat de drie heren er niet echt voor voelen 600.000 euro de man in te leveren. Rene van der Gijp sorteert vast voor op het heuglijk nieuws dat Veronica Inside terugkeert in het nieuwe seizoen. “Wilfred heeft goede ideeën voor hoe het allemaal verder kan”

Johan Derksen en René van der Gijp mogen dan weken geroepen hebben dat Veronica Inside met geen mogelijkheid meer op een geloofwaardige manier verder kan, maar nu puntje bij paaltje komt zingen ze een ander lied.


René van der Gijp, die gisteren terugkeerde van zijn zijn huwelijksreis op Ibiza zei na de landing op Schiphol al voor de camera van RTL Boulevard: “Wilfred heeft goede ideeën voor hoe het allemaal verder kan. Ik heb Wilfred op de bruiloft gezegd dat ik niet zou weten hoe je het aan zou moeten pakken om weer geloofwaardig te zitten. Daar heb ik geen idee van. Hij zei: ‘Daar heb ik wel bepaalde ideeën over.’ Toen zei ik: ‘Nou, dan wil ik die weleens horen hoe je daar tegenaan kijkt.’ Ik hoor het wel. Ik hoop dat hij met een idee komt, waarvan ik denk: nou ja, daar is over nagedacht.”

Johan Derksen en Wilfred Genee kunnen inmiddels ook al weer door een deur zo meent Van der Gijp. “Ik had best wel het idee dat Johan er klaar mee was en toen heb ik tegen hem gezegd: ‘Wilfred stuurde mij een mailtje dat we nog een keer moeten praten. Als je 14 jaar samengewerkt hebt is het wel normaal dat iedereen nog even zijn zegje doet.’ Ik heb gezegd: oké, ik ben op vakantie, maar als jij naar Johan toe wil… Toen heb ik Johan gezegd: ‘Daar moet je wel voor open staan.’”


Steeds meer mensen denken dat het VI-trio de racismerel heeft gebruikt om de hype rondom het programma te vergroten. Derksen bezweert dat de ruzie echt is. “Als we heibel hebben, dan hebben we heibel. John de Mol heeft tot nu toe niet gereageerd, maar die kan ook zeggen: Jongens, jullie hebben een contract voor twee jaar. Het interesseert me niks of jullie elkaar aardig vinden! Je gaat er maar zitten, anders pleeg je contractbreuk. Hij heeft óók nog wat te zeggen.”

De onbedoelde laatste Veronica Inside, de laatste uitzending werd na de rel geschrapt, van het seizoen ging in op een uitspraak van Johan Derksen, die zich bij een foto van een als zwarte piet verklede man in Leeuwarden afvroeg ‘of we zeker wisten dat dat Akwasi niet is’. De rapper liet zich eerder in een speech bij een protest tegen racisme op de Dam in Amsterdam ontvallen dat hij ‘op het moment dat hij een Zwarte Piet tegenkomt in november, hij hem hoogstpersoonlijk in zijn gezicht trapt’.

Nederland stond op z’n kop en veranderde in kamp Derksen en kamp anti-Johan. Het leverde de volgende Veronica Inside op 22 juni een uitzending op met het voor het programma historische aantal van 1,7 miljoen kijkers. En veel ruzie in de tentwaarbij grote woorden werden gebruikt. zowel Van der Gijp als Derksen zeiden niet meer met Genee te willen werken.

Derksen liet tegenover WNL Opiniemakers weten dat hij zeker niet meer aan één tafel wil zitten met Genee. De nestor van Veronica Inside wilde wel samen met René van der Gijp verder, maar had Talpa wel gevraagd om het programma van een andere presentator te voorzien. Dat zou Hélène Hendriks moeten worden. “Ik ga er niet meer zitten met Wilfred Genee”, klinkt het. “Dat is honderd procent zeker.”

Het was volgens Derksen de schuld van de presentator dat het op deze manier niet verder kan. “Dit programma is door Wilfred Genee opgeblazen”, legde Derksen uit. “Als we er nog met hem zouden gaan zitten zou het karakterloos zijn. Dat is ordinair voor de poen.”Genee, Van der Gijp en Derksen liggen al weken met elkaar in de clinch. De vaste analisten van Veronica Inside vinden dat hun presentator hen een mes in de rug stak tijdens de uitzending die in het teken stond van racisme.

De drie zijn begin augustus sowieso weer op tv te zien, aangezien de Champions League dan weer begint. Ook Hélène Hendriks en Wim Kieft zullen daarbij betrokken worden: hoe de samenstelling zal zijn, moet echter nog blijken.