Nieuwe rel – Verkoper van Harry & Meghans villa van 12 miljoen in Santa Barbara is Russische moordmachine

0
Beeld: ChonranPictures/Sotheby's
De man die zijn villa in Stanta Barbara voor 12 miljoen verkocht aan prins Harry en zijn Meghan, de Russisch-Amerikaanse miljardair Sergey Grishin (54) was bepaald niet van onbesproken gedrag. Zo wordt Gridhin  door zijn ex beschuldigd van mishandeling, afpersing en huiselijk geweld.

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben hun intrek genomen in hun villa in Montecito, bij Los Angeles. Het landhuis van 12 miljoen euro is 1350 vierkante meter groot, heeft negen slaapkamers en een eigen bioscoop, gymzaal, een recreatieruimte en zelfs een stripperpaal. Ook is er een gastenverblijf met twee slaapkamers, een tennisbaan en een zwembad. Pikant: de verkoper, een Rus, zou een monster zijn die zijn vrouw mishandelde.


“De hertog en hertogin van Sussex hebben in juli hun nieuwe verblijf betrokken”, zei de woordvoerder. “Ze voelen zich thuis in de rustige privacy van hun nieuwe gemeenschap.” In de vrijgegeven verklaring wordt ook gevraagd de privacy van het echtpaar en hun buren te respecteren.

De buren hebben de komst van het paar waarschijnlijk toegejuicht, want vorig eigenaar, de Russisch-Amerikaanse miljardair Sergey Grishin (54) was bepaald niet van onbesproken gedrag. Zo wordt Gridhin  door zijn ex beschuldigd van mishandeling, afpersing en huiselijk geweld, zo schrijft in de Britse krant The Sun.


Ex Anna Fedoseeva dat zij en haar voormalige zakenpartner Jennifer Sulkess doodsbedreigingen gekregen hebben van de Rus. De twee voeren een juridische strijd met Sergey Grishin. Eerst sleepte Sergey Anna voor de rechter, omdat hij haar ervan verdacht een affaire te hebben met Jennifer. Bovendien beschuldigde hij de vrouw ook van oplichting. Anna en Jennifer beweerden dat de miljonair hen verschillende keren met de dood bedreigd heeft. Zo zou hij een pistool tegen het hoofd van Anna geduwd hebben en tanden uit haar mond hebben geslagen. De twee vrouwen eisen daarom een schadevergoeding van ruim 100 miljoen euro. Volgens Sergey was het zijn ex zelf was die losse handjes had.

Hoewel Grishin alle aantijgingen ontkent, heeft The Sun beslag weten te leggen op juridische documenten  waarin berichten staan die de miljonair naar z’n ex gestuurd heeft. “Ik zal je straffen door je in stukken te snijden. Van top tot teen. Dat is wat er zal gebeuren. Je leven is echt afgelopen. Ik sta nu in de modus van totale vernietiging. Ik onderneem stappen die jou op alle manieren zullen schaden. Geloof me, ik ben nu een moordmachine”, staat daar onder andere in te lezen.

Volgens advocaten van Grishin gaat het om valse beschuldigingen. “Het lijkt erop dat Fedoseeva en Sulkess Harry en Meghan gebruiken om de heer Grishin verder onder druk te zetten om hen geld te betalen waar ze geen recht op hebben.”

In hun nieuwe villa zijn negen slaapkamers, zestien badkamers en verder o.a., een game room, een bibliotheek, sportschool, een tennisbaan en zelfs stripperpaal. Onder hun buren rekenen ze Hollywood A-listers als Oprah Winfrey en Ellen DeGeneres. De enorme villa in Montecito, ligt op anderhalf uur rijden van LA, vlak bij Santa Barbara aan de Pacifische kust, via een oprijlaan en een prachtige tuin omringd door bomen en heggen.

Prins Harry en Meghan Markle namen een hypotheek van $ 9,5 miljoen om hun ​​huis van $ 14,7 miljoen in Santa Barbara, bekend als ‘The Chateau’, te kopen.Verkoper Sergey Grishin wilde er een paar jaar geleden nog $ 34 miljoen voor wilde hebben. Het landhuis werd gebouwd in 2003 en werd in 2009 voor $ 25 miljoen verkocht.

De hypotheek van $ 9.5 maakt dat het het paar dertig jaar lang rond de $ 40.000 per maand of $ 480.000 per jaar aan hypotheek moet betalen. Dat is nog naast de onroerendgoedbelasting van $ 68.000 per jaar aan onroerendgoedbelasting.