Monique Westenberg zet Bridget Maasland op haar nummer: ‘Ik wist dit gaat ’m verder niet worden’

0

Monique Westenberg heeft Bridget Maasland, die een affaire met haar André Hazes beleefde, flink op haar nummer gezet. “Toen ik hoorde om wie het ging dacht ik meteen: nu snap ik het, dit gaat ’m verder niet worden.” Maar ook de vader van haar 3-jarig zoontje Dre krijgt onder uit de zak: “Ik weet namelijk hoe impulsief André kan zijn en was wel bang voor de consequenties op langere termijn. Ik vond hem voornamelijk zielig, in die periode.”

In Linda praat Monique Westenberg (43)voor het eerst over de relatie die de vader van haar kind Dre beleefde met Bridget Maasland. Ze vertelt hoe er afgelopen zomer steeds meer scheurtjes in de relatie te komen en André (26) begon te liegen over kleine dingen. Zo vertelde hij haar dat hij vroeg op bed lag, maar ondertussen zag ze filmpjes op Instagram dat hij nog tot vijf uur in de kroeg stond. Het betekende dat Monique André niet meer vertrouwde en dat werd André afgelopen zomer te veel. Nadat in november de breuk een feit werd werd niet veel later duidelijk dat André een relatie had met Bridget Maasland (45).


Monique maakte zich wel zorgen om André. “Ik weet namelijk hoe impulsief André kan zijn en was wel bang voor de consequenties op langere termijn. Ik vond hem voornamelijk zielig, in die periode.”

Dat André en Bridget die relatie direct op sociale media gooiden deed Monique ‘pijn’en vond ze ook ’walgelijk’. “Ik kreeg gewoon amper de tijd om die pijn te voelen, omdat alles zo in my face werd gedaan. Dat kan ik ook niet goedpraten, dat vind ik echt walgelijk. Ik vind het zo ondoordacht, ook naar de kleine toe. Die gaat dat later allemaal terugzien. Ik bedoel: je bent allebei volwassen, met kinderen, dan hou je je toch even in?”


Ook op televisie doken de twee overal op. En ook dat was confronterend voor Monique die de verliefde Bridget met haar Andre overal voorbij zag komen. Tot in de supermarkt op de covers van de bladen in de schappen. Dat deed pijn, maar jaloers werd ze niet. “Het was heel dubbel. Het deed verschrikkelijk veel zeer, omdat het daarmee definitief was, dacht ik. En dat deed pijn, want hij was míjn liefde, míjn man. Van Bridget voelde ik in elk geval dat dit geen blijvertje was. Toen ik hoorde om wie het ging dacht ik meteen: nu snap ik het, dit gaat ’m verder niet worden.”

In het interview weerlegt Monique ook een hardnekkige roddel. Het verhaal ging dat Monique op Curaçao op de vuist zou zijn gegaan met Bridget. Op het paradijselijke eiland sloeg wel de vonk met André weer over toen hij hun zoontje André zou komen ophalen op het strand. “Dus ik zit daar rustig te wachten, hij komt aanlopen en ineens, bám, gebeurde er iets in mijn lichaam. En in zijn lichaam. Er sprong gewoon echt een vonk over’’, vertelt ze in Linda.