MONIQUE DES BOUVRIES schaamde zich voor huidziekte: ‘Droeg altijd lange broeken’

0

Monique des Bouvries)

Er zijn jaren geweest dat Monique des Bouvries in een lange broek rondliep als de mussen dood van het dak vielen van de hitte.  De reden? Haar huidziekte. “Ik voelde geen schaamte voor mijn lijf, maar ik vond het vervelend voor mezelf. Het is niet prettig als je naar beneden kijkt en iets ziet waar je niet blij mee bent.”


“Als ik in de spiegel kijk, dan zie ik dat ik niets te klagen heb”, stelt Monique in het nieuwe nummer van Beau Monde.  Maar dat is niet altijd zo geweest. Monique heeft lang  die vooral op haar benen zichtbaar was. “Er zijn jaren geweest dat de mussen dood van het dak vielen van de hitte, maar ik nog in lange broek rondliep. Ik voelde geen schaamte voor mijn lijf, maar ik vond het vervelend voor mezelf. Het is niet prettig als je naar beneden kijkt en iets ziet waar je niet blij mee bent”, zegt Monique.

Inmiddels heeft Monique haar psoriasis redelijke onder controle nadat ze haar eetpatroon heeft voeding aangepast, zichzelf regelmatig een borstelmassage geeft en ze naar de huidtherapeut om de adertjes in haar benen te laten behandelen.


Desondanks noet ze het ‘shit’ dat haar lichaam ouder wordt. “Zo heeft iedereen z’n dingetje om lekker in z’n vel te zitten, wat er met de jaren steeds meer worden. Een lichaam dat ouder wordt, is gewoon shit, daar kan ik niets beters van maken. Je krijgt rimpels en alles zakt, behalve je tandvlees. Maar het is niet anders en gelukkig heb ik aardige genen meegekregen van mijn ouders.”