Monica Geuze: ‘Ben onder druk gezet om zwangerschap bekend te maken’

0

Monica Geuze voelde zich onder druk gezet zwangerschap bekend te maken. Ze zegt haar zwangerschap in 2017 eerder bekend te hebben moeten maken dan ze eigenlijk wilde. Haar familie was zelfs nog niet op de hoogte was toen bleek dat iemand in haar intieme kring het nieuws had gelekt.

De vlogger doet haar verhaal naar aanleiding van een recent lek, waarbij iemand privéfoto’s van haar dochter Zara-Lizzy deelde. Geuze had die foto’s op een Instagram-account gezet waar alleen goede vrienden en familie toegang tot hebben. Desondanks deelde een van die haar bekende mensen de foto’s.


Dit voorval deed Geuze terugdenken aan 2017. “Vertrouwen is en blijft altijd een lastig ding. Ik denk in iedere situatie. Maar ik heb bijvoorbeeld ook gehad dat toen ik zwanger was, Shownieuws dat eerder wist dan bepaalde vrienden of familie. Ik was in de veronderstelling dat ik het alleen had verteld aan mensen die ik kon vertrouwen.”

“En dat het dan uiteindelijk terechtkomt bij een redactie die mij eigenlijk onder druk hebben gezet door te zeggen: ‘Als jij het niet naar buiten brengt, doen wij dat’, terwijl het over mijn zwangerschap gaat. Dat voelt ontzettend kut.”


Geuze weet inmiddels wie de foto’s van haar baby heeft laten lekken. Ze werd gebeld door de ‘dader’. met een bekentenis. “Ik voel echt een opluchting nu. Het was iets waar ik niet van kon slapen.”