Moeten koning Willem-Alexander en Mark Rutte zich voor de camera laten inenten?

0

Moeten koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte zich ook voor de camera laten inenten nu oud-presidenten Obama, Bush en Clinton hebben aangekondigd zich voor het oog van tv-kijkend Amerika het nieuwe goedgekeurde coronavaccin te laten inspuiten. Zo hopen de voormalige leiders te laten zien dat de vaccins veilig zijn.

Bijna de helft van de Nederlanders twijfelt over vaccinatie met het coronavaccin blijkt uit onderzoek van de TU Delft en het RIVM, aldus de NPO. Volgens hen willen de meeste mensen nog even afwachten voordat ze een besluit nemen of ze zich wel of niet laten inenten. In Amerika willen de voormalige presidenten met hun openbare inenting twijfelaars over de streep trekken.


RTL Nieuws meldt dat sommige Nederlanders dit ook niet zo’n slecht idee zouden vinden. Oud-premier Balkenende zegt een openbare vaccinatie te overwegen, minister De Jonge geeft ook aan er geen probleem mee te hebben om zich voor de camera te laten inenten.

Premier Rutte zegt niet niet op de zaken vooruit te willen lopen en volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) blijft de vaccinatie van het koningshuis een privézaak. In het verleden is het wel voorgekomen dat leden van het Britse koningshuis zich hebben laten inenten om het belang van een vaccinatie te benadrukken.


Share.