Moeder van overleden meisje Marken: ’Tamar achtergelaten als een beest, ze verdient dit niet’

0

De moeder van de 14-jarige Tamar uit Marken dat dood in de berm van de Zeedijk in Zuiderwoude werd gevonden, Trijntje Boes, heeft in de talkshow Op1 de bestuurder van de auto die haar dochter vermoedelijk heeft aangereden, opgeroepen zich te melden. Moeder Trijntje: “Ze is nu in de berm achtergelaten als een beest, dit gun je haar niet.’’

“Er is nog veel onzekerheid. Ik weet niet wat er in haar hoofd zat. Ik denk dat de dader, of degene die in de auto zat de beste antwoorden heeft. Ik doe een oproep aan de bestuurder zich te melden omdat ik rechtvaardigheid wil voor Tamar. Ze was heel zachtaardig en lief en is nu in de berm achtergelaten als een beest. Dit gun je haar niet. Degene die in de auto zat leeft nu misschien met wrok en degene die heeft geen leven meer. Ik kan het Tamar niet meer vragen. Kom over de brug.”


Moeder Trijntje Boes in de talkshow Op1. “Tamar was een heel lief meisje, heel erg vergevingsgezind, ze bleef ook nooit heel erg lang boos. De persoon in de auto zit ook met wrok, kun je daar mee leven? Ik red Tamar toch niet meer, maar ik heb nog vragen en ik kan het haar niet meer vragen. Ik vermoed dat ze gehoopt heeft dat wij nog in de auto naar haar gingen zoeken, ik weet niet wat er in haar hoofd zat. Ik denk dat de dader of iemand die haar heeft aangereden meer antwoorden heeft. Heeft ze omgekeken, hoe laat is ze overleden? Dat vind ik heel belangrijk. Heb je haar gezien? Ik vind dat voor Tamar gewoon gerechtigheid. Diegene die dit op zijn geweten heeft, heeft ook geen leven meer. Ik ook niet. Kun je dan nog verder leven? Ze is nu in de berm achtergelaten als een beest, dit gun je haar niet.’’

Ook de politie deed al eerder een oproep aan de bestuurder van het voertuig om zich te melden. De politie maakte gisteren, dinsdag, bekend dat het letsel dat heeft geleid tot haar dood bijna zeker veroorzaakt is door een verkeersongeluk. De tiener is waarschijnlijk aangereden, waarop de bestuurder is doorgereden. De 14-jarige Tamar werd zaterdagochtend vroeg door de politie gevonden in de berm langs de Zeedijk in Zuiderwoude.

Tamar blijkt die fatale avond weggegaan te zijn van huis in Marken na een meningsverschil over het tijdstip waarop ze thuis had moeten komen. Ze pakte rond 01.00 uur haar jas en ging naar buiten. Haar moeder vertelde in Op1dat ze direct op de fiets haar dochter achterna was gegaan om haar in het dorp te zoeken. Tamar was echter de dijk richting Monnickendam opgegaan.


De door de ouders gealarmeerde politie vond Tamar rond 04.00 uur dood op de dijk en trof remsporen aan.

UPDATE De politie Zaanstreek-Waterland heeft tientallen tips binnengekregen over het dodelijke ongeval in Zuiderwoude, waarbij het meisje Tamar (14) uit Marken waarschijnlijk werd aangereden door iemand die daarna doorreed. 

Sinds de uitzending van de talkshow Op1 zijn tientallen tips binnengekomen, “van meedenktips tot informatie over auto’s met schade”, laat de politie weten via Twitter. Alle meldingen worden nagetrokken.