Moeder Mary trekt bij MARCO BORSATO in

0

Mary Borsato trekt bij haar zoon Marco nu zij haar huis verkocht heeft en een de huur van een nieuwe woning op het laatste moment niet door ging.  Marco en ik zijn nu sowieso al heel veel samen en hij zou het enig vinden als ik bij hem kom wonen.”

Enkele maanden geleden zette Mary Borsato (78) haar prachtige landhuis in het Noord-Hollandse Stompetoren te koop, schrijft Story deze week. Het bord van de makelaar stond nog niet in de tuin of er was al een koper.


“Het was meteen weg”, vertelt Mary aan het blad. “Het is best even slikken om mijn huis na al die jaren te verlaten. Maar ik heb een tuin heb van 16 meter diep. Dat werd me te veel. Als je thuiskomt, geniet je niet meer van je huis, maar denk je: o jee, ik moet nog dat en dat doen. Bomen snoeien, onkruid wieden en grasmaaien. Daar was ik op een gegeven moment wel klaar mee. Ik werk zes dagen per week in mijn bruidsmodezaak. En ik heb voor de derde keer een nieuwe heup gekregen, dat helpt ook allemaal niet mee. Nee, ik ga zeker niet minder werken, daar vind ik mijn vak veel te leuk voor. Ik zou het zonde vinden als dan in één klap alle expertise die ik in vijftig jaar heb opgebouwd verloren zou gaan. Ik wil sowieso tot mijn 90e doorgaan met werken.”

het vinden van een nieuwonderkomen ging weliswaar snel , maar liep op het laatste moment mis. “Ik had een heel mooi appartement gevonden. Ik was er helemaal weg van, had alles al opgemeten… Toen kreeg ik ineens van de makelaar te horen dat de eigenaar de woning niet langer wilde verhuren, maar wil verkopen. Ja, vind nu nog maar eens iets wat net zo leuk is…”


Mary moet echter al vlot haar huidige woning uit. Waar kan zij straks terecht? “Dan ga ik denk ik bij mijn kinderen wonen. Die zijn allemaal dol op me, dus dat vinden ze hartstikke leuk. Marco en ik zijn nu sowieso al heel veel samen en hij zou het enig vinden als ik bij hem kom wonen.”

Dat zou de cirkel overigens op een bijzondere manier weer rond maken schrijft Story Het huis dat Mary net heeft verkocht, kocht ze ooit van zoon Marco.