Moeder MARY BORSATO: ‘Er is karaktermoord gepleegd op Marco’

0

Mary Borsato vindt dat er karaktermoord is gepleegd op haar zoon Marco Borsato. “Ja, maar dat is het! Dat is het! Dat is de juiste benaming ervoor! Ik vind dat een beetje moeilijk om dat woord te gebruiken als moeder, maar zo kun je het wel omschrijven.”

Mary Borsato nam geen blad voor de mond toen haar door een verslaggever van Shownieuws werd gevraagd naar zoon Marco. Na een aanvankelijk “Ik wil er liever niet te veel over uitweiden, maar het gaat goed met hem. Het gaat goed,” gaat verder met “Als moeder is het heel zwaar. Dat meen ik echt. Wat ik het allerzwaarst vind is dat men vergeten is hoe hij als mens is en was. Wat hij allemaal gedaan heeft in het verleden voor iedereen. Dat dat dan allemaal in een keer weggevaagd is. Dat vind ik heel erg.”


Volgens moeder Mary is Marco niet meer wie hij was. “Als mens was hij heel groot, snap je wat ik bedoel? Niet alleen als artiest, maar als mens was hij heel groot en bijzonder. Dat is in één keer om zeep geholpen. Dat vind ik heel erg, want ik weet en iedereen met mij die hem kent dat het een fantastisch mens is. Ja, ik word helemaal in één keer fel, hè, als je het erover hebt? Nee, maar dat meen ik ook uit de grond van m’n hart.”

Wanneer de verslaggever vraagt: “Voelt het een beetje als karaktermoord?” beaamt Mary dat.  “Ja, maar dat is het! Dat is het! Dat is de juiste benaming ervoor! Ik vind dat een beetje moeilijk om dat woord te gebruiken als moeder, maar zo kun je het wel omschrijven.”


Misschien vandaar dat Mary alleen maar leuke dingen doet met zoon Marco. “Met grappen en grollen kom je het verst. Om het leuk te houden. Want als je in deze situatie erop doorgaat, dan blijft het hetzelfde verhaal na twee jaar lang, snap je? Dus dat doen we niet. We gaan er juist op uit, grappen en grollen en gezelligheid. Een hoop lawaai maken zoals ik ben. Dan kom je het verst, want dan heeft iedereen het leuk en gezellig. We gaan ervan uit dat alles positief afloopt, zeg maar.”