Mocro Maffia-acteur zegt Beau af nadat 12-jarig slachtoffertje hem smeekt om niet zijn verhaal te doen

0

Bilal Wahib (22) heeft zijn tv-optreden in de talkshow van Beau van Erven Dorens last minute afgezegd nadat zijn 12-jarige slachtoffertje, dat door de acteur in ruil voor 17.000 euro door hem was overgehaald zijn piemel te laten zien op internet, daarom had gevraagd. Dennis Schouten meldt op zijn site roddelpraat dat de jongen sinds het voorval niet meer naar buiten durft, omdat hij in zijn eigen buurt gezien wordt als een soort paria. Ook slaapt hij slecht en eet hij niet meer.

Schouten zat donderdagavond in een Clubhouse-gesprek met rapper Appa, die vertelde dat hij bij het slachtoffer en zijn ouders thuis is geweest. Volgens Appa durft de jongen sinds het voorval niet meer naar buiten, omdat hij in zijn eigen buurt gezien wordt als een soort paria. Ook slaapt hij slecht en eet hij niet meer. De ouders van het slachtoffer willen eerst met Bilal in gesprek, wat de reden is dat de Mocro Maffia-acteur zijn optreden bij Beau op het laatste moment cancelde.


Beau vertelde gisteren dat Bilal was ingegaan op zijn uitnodiging donderdagavond aan zijn talkshowtafel aan te schuiven om te vertellen over zijn actie, waarbij hij een 12-jarig jongetje aanspoorde om op internet zijn geslachtsdeel te laten zien.

Volgens Peter R. de Vries was dat een goed idee van Bilal omdat alleen een talkshowoptreden Bilals carrière nog zou kunnen redden. “Ik weet niet wat voor verhaal het is, maar iedereen wil het natuurlijk graag horen. Het is een van de grootste talenten op dit moment. Wat bezielt hem?” Maar ondanks het advies van De Vries zag Bilal op het laatste moment van zijn optreden bij Beau af.


Bilals manager Nathan Moszkowicz, die twee dagen zweeg nadat het onsmakelijke verhaal over zijn cliënt die een puber verleidt tot het tonen van zijn piemel door hem 17.000 euro te beloven, kwam gisterenavond met een verklaring. “Helaas moeten we aangeven dat Bilal Wahib heeft besloten om niet aan te schuiven bij Beau. Het slachtoffer en zijn ouders hebben aangegeven dit niet te zien zitten, ze willen er alles aan doen om verdere publiciteit te voorkomen. Bilal respecteert deze wens. De wensen van het slachtoffer en de familie zijn op dit moment het belangrijkste.”

Beau van Erven Dorens bevestigde gisteren dat hij de in opspraak geraakte acteur Bilal Wahib ging interviewen in zijn talkshow op RTL 4. Hij meende dat het een goede stap is van de Mocro Maffia-ster. Er was direct kritiek op Beau’s besluit om Bilal een podium te geven. Op1-presentatrice Talitha Muusse zie: “Vroeger moest je op de blaren zitten als een grote fout had gemaakt. Nu word je aangepraat dat ‘jouw kant van het verhaal’ er ook toe doet en krijg je een talkshowpodium als cadeautje.”

Opiniemaker Jan Roos was ook boos: “De mainstream media die alles doen om die Bilal Wahib te rehabiliteren zijn zo lachwekkend. Stel je eens voor dat ik naar de geslachtsdelen van een 12-jarige had gevraagd. Ik was, terecht, vernietigd.”

Beau verdedigde zijn besluit om Bilal uit te nodigen bij Frank Dane op radio538. “We hebben er gisteren uitvoerig over gepraat met ervaringsdeskundigen en mensen die dit onderzoeken. Ik kreeg het op een gegeven moment wel even te kwaad. Niet zozeer tranen in mijn ogen, maar meer dat ik ontplofte, want ik heb een jongen van 15.”

“Die zitten allemaal de hele dag op hun beeldscherm te koekeloeren en ze hebben ontzettend veel van die helden. Deze jongen is 12 en heeft gewoon gedacht: ik ga me als fan in deze livestream storten en kijken naar mijn helden. Die helden zitten hem minutenlang door te zagen en te pesten.”Maar Beau had oog voor de positie van. “Het is somber – hoe je het ook wendt of keert – dat zo’n talent in de bloei van zijn carrière geknakt wordt.”

Gisteren liet Beau van Erven Dorens ook al weten er niet honderd procent vanuit te gaan dat Bilal daarwerkelijk bij hem aan tafel zou aanschuiven. “Er kan op zo’n dag natuurlijk alles veranderen, maar het is wel de bedoeling en het lijkt me ook ontzettend goed om te doen. Voor ons om te weten: wat zit hier nou achter? En voor hem om zijn verhaal te doen.”