Mishandeling JAIMIE VAES brengt LIL KLEINE aan rand financiële afgrond

0

(Beeld CP)

De bewakingscamerabeelden van begin 2022 waarop te zien is dat Lil Kleine toen nog liefde Jaimie  Vaes mishandelt met een autodeur hebben de rapper in financiële ademnood gebracht. Nu mensen nog altijd niet met hem geassocieerd willen worden voelt Kleine dat in zijn portemonnee. Zijn beide bv’s staan dan ook in het rood en zijn dure, Amsterdamse, pand staat in  de verkoop.


De laatst gedeponeerde jaarrekening – over 2021 – van zijn Kleine Moeite BV heeft een balanstotaal van €2.343.423., maar de post eigen vermogen is nog maar €32.000. De schuldenlast van de bv is opgelopen tot €2,3 miljoen. Zakenblad Quote concludeert dan ook: ‘Dat zijn weinig rooskleurige cijfers’.

Ook de cijfers van Lio Z Holding (vernoemd naar zijn zoontje) zijn volgens Quote treurig stemmend. In de laatst gedeponeerde jaarrekening (over 2020) is er een eigen vermogen van minus €20.000 en een schuldenlast van een ton.


Misschien niet vreemd dat in november 2023 Jorik Scholten zijn woning aan de Amsterdamse Prinsengracht in de verkoop zette voor €3,25 miljoen. Dat gebeurt zeker niet uit weelde, zoals de rapkker ook toegeeft in  docuserie Jorik op Prime.

‘Als jij €3 miljoen aan Sony moet terugbetalen, dan moet je misschien je huis verkopen,’ zegt hij zelf over de nasleep van feit dat de platenmaatschappij zijn contract verscheurde. De woning (binnenkijken!) van Jorik Scholten is nog altijd niet verkocht.

Lil Kleine zegt in de documentaire op Pirme dat hij wilde dat het incident met de autodeur en zijn toenmalige vriendin Jaimie Vaes nooit was gebeurd. Vaes deelde had camerabeelden van het incident gedeeld met het juicekanaal Life of Yvonne.

“Was dit nou maar nooit gebeurd allemaal, hè”, zegt hij bij het terugzien van de video. “Het is helemaal kut, het is zwaar kut, maar toch begrijp ik ergens wel dat iemand… Als ze zulke gekke dingen zegt, je bent allebei onder invloed, ze zegt de heftigste dingen die je kan bedenken…”

De rapper suggereert overigens dat Jaimie wist dat er een camera hing en dat ze vooraf al had bedacht dat ze de beelden zou gaan lekken. “Het is natuurlijk mijn fout, maar het kan wel in een relatie gebeuren. Al helemaal in een relatie waar wij in zaten”, aldus de 29-jarige rapper.Kleine en Vaes gingen in 2022 uit elkaar. Het stel heeft een zoon, Lío.