Minderjarige broers verdacht van betrokkenheid bij dood Lotte (14) hadden beiden relatie met haar

0

De twee broers, die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Lotte uit Almelo, hebben beiden kort na elkaar een relatie met het meisje gehad. Lotte zou de dood gevonden hebben na een ruzie in de relationele sfeer. Nadat Lotte de middag van 10 januari samen met de twee broers had afgesproken zou er ruzie zijn ontstaan. Hoewel de doodsoorzaak van Lotte niet met zekerheid is vastgesteld, is het meest aannemelijke scenario dat het slachtoffer door verdrinking om het leven is gekomen.

De raadkamer van de rechtbank Overijssel bepaalde woensdag dat het voorarrest van het duo met nog eens 30 dagen wordt verlengd en ze dus in hechtenis blijven tot ze op 22 april voor een eerste keer voor de kinderrechter moeten verschijnen. Vanwege hun leeftijd gebeurt dat achter gesloten deuren.


De twee broers zitten vast nadat 10 januari het ontzielde lichaam van Lotte werd gevonden in een sloot langs bedrijvenpark Het Wendelgoor, aan de rand van Almelo. Enige tijd na de ontstane ruzie, zo schrijft RTV Oost, hebben de jongens hun vader gealarmeerd die direct kwam kijken. Een van de gezinsleden heeft vervolgens via 112 de politie gealarmeerd dat er ‘iemand in het water’ lag.

Hoewel de kans bestaat dat nooit volledig uitsluitsel kan worden gegeven over Lotte’s dood is het meest aannemelijke scenario dat Lotte door verdrinking om het leven is gekomen of dat ze is bezweken aan een combinatie van verdrinking, het letsel dat ze bij de ruzie opliep en onderkoeling. Dit zou blijken uit forensisch onderzoek. Het rechercheteam probeert te achterhalen waarover Lotte en de twee broers ruzie hebben gekregen. Maar ook hoe die ruzie er vervolgens uit heeft gezien. Beide broers worden in eerste instantie verdacht van moord dan wel doodslag. Ook wordt de jongens verweten dat ze hebben geprobeerd het lichaam van Lotte te doen verdwijnen. Daarbij staat de vraag centraal hoe Lotte in het water kon belanden.


Beide broers worden hier de komende weken psychisch onderzocht en geobserveerd. De vader, inmiddels op vrije voeten, blijft verdachte in de zaak.