‘Mijn hart is gebroken’ – Salinero, paard waarmee ANKY VAN GRUNSVEN in 2004 en 2008 olympisch goud won overleden: .

0

“Mijn hart is gebroken. Salinero, mijn held, laat ons in tranen achter. De herinneringen zullen nooit vervagen.” De ruin is 28 jaar oud geworden. Salinero, het paard waarmee Anky van Grunsven in 2004 en 2008 olympisch goud op dressuur won, is overleden.

Van Grunsven meldt het overlijden van Salinero, het paard waarmee Anky van Grunsven in 2004 en 2008 olympisch goud op dressuur won, op haar Instagram-pagina. Van Grunsven won met Salinero naast twee keer olympisch goud ook meerdere titels op EK’s en NK’s en gouden medailles in de wereldbeker. De combinatie pakte op de Wereldruiterspelen in 2006, het WK van de hippische sport, twee keer zilver en eenmaal goud.
Salinero nam na de Olympische Spelen in Londen in 2012 met plaats zes afscheid van de wedstrijdsport.


In 2013 ging de ruin met pensioen. Hij verscheen een jaar later bij Indoor Brabant voor het laatst in de piste. Salinero is 28 jaar oud geworden. “De herinneringen zullen altijd blijven”, schrijft de amazone op Instagram.

In Erp staat een standbeeld van succespaard Salinero. Op diezelfde plek staat ook een standbeeld van Bonfire, het paard van Anky van Grunsven dat in 2013 overleed. Twee jaar geleden vertelde Anky van Grunsven in een aflevering van Andere Tijden Sport dat ze met Salinero “twee zielen, één gedachte” was.