BINNENKIJKEN op de ranch van 18 miljoen die de rijkste man ter wereld, BILL GATES, voor dochter JENNIFER (21) kocht

0
Rijkste man ter wereld, miljardair Bill Gates, is gek op zijn dochter Jennifer. Zo gek dat hij voor haar voor 18 miljoen dollar Rancho Paseano in Californië kocht. Het landgoed bevat een paardenrenbaan, een gastenverblijf, een kantoor, een dierenartsenpost en vijf schuren met in totaal 120 stallen.

Microsoft-oprichter Bill Gates, geschat vermogen bijna 88 miljard dollar kocht de ranch afslankgoeroe Jenny Craig. De Rancho Paseano ranch ligt ten noorden van San Diego voor $ 18.000.000 voor zijn oogappel, zijn nu 21-jarige dochter Jennifer, die professioneel amazone is. En dan heb je natuurlijk een ranch met paardenrenbaan en stallen nodig.


De 21-jarige Jennifer Gates (foto instagram)

Papa Bill had overigens met de betaalde prijs van 18 miljoen dollar een koopje, want Jenny Craig vroeg oorspronkelijk 30 miljoen toen ze de ranch te koop zette. Aan de verkoop verbond ze ook de voorwaarde dat de ranch in originele staat diende te blijven. Craig en haar overleden echtgenoot, Sid, kochten de ranch in 1995 en noemden die Paseana na hun eerste kampioenspaard, een bruine merrie. Jenny Craig was bij de verkoop aan Gates vooral opgetogen dat de Rancho Paseana in oorspronkelijke staat blijft.


Gates maakt van de ranch een trainingscentrum voor spring en dressuurpaarden maken. Ook is er een paardenkliniek op het terrein. Het terrein is maar liefs 800.000m2 groot en omvat een bed & breakfast, een kantoor, vier schuren met ieder 30 paardenstallen en een renbaan.