MICK JAGGER MAG WAT U NIET MAG….

0

The Rolling Stones zijn hun Europese tour SIXTY in Madrid begonnen en Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood hebben voor de waarschijnlijk laatste concertreeks ooit  enkele dagen in de Spaanse hoofdstad doorgebracht. Natuurlijk heeft Jagger de Guernica van Pablo Picasso bezocht en liet hij  zich fotograferen voor het grote schilderij, iets wat strikt verboden is.

net als in Amsterdam heeft Mick Jagger heeft bijna incognito door Madrid kunnen wandelen en o.a.  het Museo Reina Sofía waar de Guernica van Pablo Picasso te zien is. Mick Jagger liet zich ook fotograferen voor het grote schilderij, iets wat absoluut niet is toegestaan in het museum.


Het museum heeft na de publicatie van de foto gereageerd op het nieuws dat ze de zanger mondeling toestemming gaven om een foto te maken vanwege de ‘kwaliteit van het bezoek’. Mick Jagger bezocht het Museo Reina Sofía overigens na sluitingstijd.

Het maken van een foto van de Guernica is normaal gesproken niet toegestaan vanwege onder andere beeldrechten maar meer nog om om drukte en ander gedrag te vermijden dat de ‘kwaliteit’ van het bezoek zou kunnen verminderen. Het fotoverbod heeft volgens het museum niets te maken met het verminderen van de kwaliteit van het schilderij.